Rauman telakan todettu 40 koronatartuntaa viikon aikana - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Rauman telakalla todettu 40 koronatartuntaa viikon aikana – tartunnat jäljitetty tiettyyn rakenteilla olevaan laivan osaan

Telakka pitää noin 200 rakenteilla olevassa laivassa työskentelevää henkilöä poissa töistä viikonloppuna.

Tartunnat ovat levinneet rakenteilla olevalla Tallinkin MyStar -laivalla.

24.9.2021 16:35

Rauma

Rauma Marine Constructionsin (RMC) telakalla työskentelevillä on yhtiön teettämissä testauksissa todettu viikon aikana 40 koronatartuntaa, joista 34 kuluvalla viikolla.

RMC:n mukaan tartunnat kohdistuvat pääasiassa verkostoyrityksien työntekijöihin ja ne on saatu paikannettua rakenteilla olevan laivan tiettyyn osaan. RMC rakentaa tällä hetkellä Tallinkin MyStaria.

Rauman telakan testauspisteellä on suoritettu tartuntojen vuoksi kuluneella viikolla laajennettuja satunnaistestauksia sekä RMC:n omalle että verkostoyrityksien henkilöstölle. Myös kahdesti rokotettuja on testattu.

RMC pitää noin 200 rakenteilla olevassa laivassa työskentelevää henkilöä poissa töistä tulevana viikonloppuna.

Rauman terveyskeskuksen johtava ylilääkäri, tartuntataudeista vastaava lääkäri Hannu Nordqvist pitää nyt ilmaantunutta telakan tartuntaryvästä vakavana ja muistuttavan viime kevättalven epidemiasta Raumalla.

Nordqvistin mukaan tartuntalähdettä ei ole tiedossa, eikä sen selvittäminen liene mahdollista. Telakka on hyvin kansainvälinen työpaikka.

”Suhtaudumme äärimmäisen vakavasti ilmenneisiin tartuntoihin ja haluamme yhdessä viranomaisten kanssa varmistaa, että tapauksia ei tule enempää”, RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa sanoo yhtiön tiedotteessa.

Positiivisen testituloksen saaneita henkilöitä tavoitellaan parhaillaan ja heidät asetetaan eristykseen, Rauman terveyspalvelut kertoo. Myös tartunnanjäljitystä ja altistuneiden kartoitusta jatketaan.

Rauman terveyspalvelut on tehnyt tartunnanjäljitystyötä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin ja Rauman telakan toimijoiden kanssa.

Telakalla on viime kevään koronaepidemian jälkeen tehty omaehtoisia satunnaistestauksia viikoittain. Koronatestejä tehdään systemaattisesti noin 80 työntekijälle joka viikko. Lisäksi työntekijöiden on osoitettava negatiivinen testitulos ennen töiden aloittamista telakan alueella.

RMC:n mukaan ennen tämän viikon tartuntoja telakka-alueella työskenteleville oli tehty lähes 2 600 testiä, joiden joukosta oli löytynyt kuusi tartuntaa.

Heinimaa sanoo, että tilanteesta saatiin nopeasti kiinni telakan satunnaistestien ansiosta.

”Testausmalli on auttanut meitä myös tämänhetkisessä tilanteessa reagoimaan nopeasti, sillä tartunnat havaittiin omalla testauspisteellämme. Olemme pystyneet hyvin pikaisella aikataululla laajentamaan testauksia tiettyyn osaan henkilöistä, minkä toivomme auttavan tilanteen rauhoittamisessa”, Heinimaa kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kaikki verkostoyrityksien työntekijät voivat halutessaan mennä telakka-alueen porttien ulkopuolella sijaitsevalle testauspisteelle testattavaksi myös oma-aloitteisesti, jos he ovat oireettomia. Jos töihin tulevalla henkilöllä on vähäisiäkin oireita, hänet ohjataan suoraan työterveyshuoltoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut