Rauman Lyseon lukiossa joukkoaltistuminen koronavirukselle - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Rauman Lyseon lukiossa joukkoaltistuminen koronavirukselle

Altistumisia myös mahdollisesti Lapin Puusaunalla ja kuntosali Kuntomaxissa.

Tartunnan saanut ja altistuneet lukion oppilaat on asetettu karanteeniin. Muutoin opetus jatkuu normaaliin tapaan lähiopetuksena.

24.9. 11:50

Rauma

Rauman terveyspalvelut on saanut torstai-iltana 23.9. tiedon Rauman Lyseon lukion opiskelijan koronavirustartunnasta. Henkilö on osallistunut opetukseen tartuttavuusaikana 20.–21.9.

Terveyspalvelujen perjantaina antaman tiedotteen mukaan koronavirukselle on voinut altistua Lapin Puusaunalla 21.9. klo 19.00–20.30 sekä liikuntakeskus ja kuntosali Kuntomaxissa 22.9. klo 18.30–20.30.

Raumalla viimeisen kuukauden ajalta todetut mahdolliset altistumistilanteet on koottu sivulle www.rauma.fi/altistumiset.

Lukiossa altistuneiksi on katsottu 24 opiskelijaa, ja heidät on asetettu karanteeniin. Kaikkiin altistuneisiin on oltu yhteydessä tartunnanjäljityksestä.

Tartunnan lähde on tiedossa, eikä se ole peräisin lukiosta.

Muiden kuin karanteeniin asetettujen opetus jatkuu lukiossa normaalisti lähiopetuksena.

Altistuneet asetetaan karanteeniin 10 päiväksi altistumispäivästä alkaen. Karanteeni voidaan purkaa tartuntataudeista vastaavan lääkärin toimesta, jos aikaisintaan 6 vuorokautta altistumisen jälkeen otettu koronatesti on negatiivinen.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Juttu päivitetty perjantaina 24.9. kello 16.10: täydennetty Lapin Puusaunan ja Kuntomaxin mahdolliset altistukset.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut