Käppärän koulussa altistumisia koronalle – oppilaita karanteeniin - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Käppärän koulussa altistumisia koronalle – oppilaita karanteeniin

Altistuneita oppilaita on 23 ja kolme henkilökuntaan kuuluvaa.

Käppärän koulu.

16.9. 15:33

Pori

Käppärän koulussa on ollut altistumisia koronavirukselle maanantaina 13.9. Asiasta kertoo Porin perusturva tiedotteessa.

Altistuneita oppilaita on 1A-luokalla 23 ja kolme henkilökuntaan kuuluvaa.

Iltis-ryhmässä on näiden lisäksi altistunut 21 oppilasta ja 3 ohjaajaa. Altistuneet oppilaat asetetaan 10 päivän karanteeniin ja henkilökunnan tilanne arvioidaan erikseen. Suositellaan, että oppilaat hakeutuvat herkästi koronanäytteelle koronaan viittaavien oireiden ilmaantuessa.

Perusturvan tartuntatautiyksikkö pyrkii olemaan koululaisten huoltajiin yhteydessä alkuvaiheessa tekstiviestillä. Asiaa on käsitelty yhteistyössä koulun ja perusturvan tartuntatautitiimin kanssa, tiedotteessa sanotaan.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos oirehdit

Tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16.

Muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117.

Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle.

Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Lähde: Porin perusturva

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut