Avi kumosi kokoontumisrajoitukset Satakunnassa – ravintolarajoitukset ennallaan - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Avi kumosi kokoontumisrajoitukset Satakunnassa – ravintolarajoitukset ennallaan

Nyt saa luvalla olla lähempänä. Kuva Kirvatsin jytästä 2018.

27.8. 15:51

Satakunta

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) on kumonnut kokoontumisrajoitukset ja lähikontaktin välttämisen velvoitteet Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa, avi tiedottaa.

Päätös astui voimaan heti perjantaina.

Molemmat maakunnat ovat edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, mutta sairaanhoitopiireiltä saatujen asiantuntija-arvioiden perusteella tartuntatautilain pykälän 58 d soveltamiselle säädetyt edellytykset eivät enää täyty.

Näin ollen yleisötilaisuuksista ja yleisistä kokouksista poistuu lähikontaktin välttämisvaatimus, avin tiedotteessa kerrotaan.

Epidemiatilanne ei ole vielä ohi, mutta sitä hallitaan tällä hetkellä valtioneuvoston asettamilla ravintolarajoituksilla ja muilla tartuntatautilain mukaisilla toimenpiteillä sekä sairaanhoitopiirien suosituksilla.

Edelleenkin asiakas- ja yleisötilojen hallinnasta vastaavat toimijat velvoitetaan estämään epidemian leviämistä.

Heidän tulee huolehtia siitä, että heidän tiloissaan osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille annetaan ohjeet tartuntojen leviämistä estävistä toimista ja tilojen pinnat puhdistetaan tehostetusti.

Lisäksi asiakkaiden ja osallistujien oleskelu tiloissa tulee järjestää sillä tavoin väljästi, kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Myös asiakaspaikat tulee sijoittaa riittävän etäälle toisistaan.

Jos epidemiatilanne uudelleen huononee ja laissa säädetyt edellytykset täyttyvät, voi kunta tai aluehallintovirasto tehdä tartuntatautilain mukaisia rajoittamispäätöksiä.

Ravintolarajoitukset säilyvät Satakunnassa nykyisellään. Ravintolat voivat olla auki kello 5–23. Anniskelu on lopetettava kello 22. Sisä- ja ulkotiloissa ruokaravintoloissa on käytössä 75 prosenttia ja anniskeluravintoloissa puolet asiakaspaikoista. Asiakkaalla on oltava oma istumapaikka pöydän tai tason ääressä.

Epidemian leviämisen estämisessä on nyt erityisen tärkeää korkean rokotekattavuuden saavuttaminen, avista muistutetaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: