Jämijärven keskuskoulun Tykköön toimipisteen oppilaalla sekä päiväkotilapsella todettu koronatartunta

Tartuntatautiviranomaisten määräämään karanteeniin asetetaan noin 50 henkilöä.

PoSa pyytää, että hyvin vähäisissäkin oireissa hakeuduttaisiin itsenäisesti koronatestiin.

23.8.2021 20:52

Jämijärvi

Yhdellä Jämijärven keskuskoulun Tykköön toimipisteen oppilaalla sekä yhdellä päiväkodin hoitolapsella on todettu viikonlopun aikana koronavirustartunta, kertoo Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä tiedotteessa.

Tartunnan saaneet lapset ovat vähäoireisia ja hyvävointisia. Altistuneita on alettu selvittämään ja tilanteesta on saatu muodostettua kokonaiskuva. Karanteeniin asetetaan vain lähikontakteiksi tulkitut henkilöt.

Tartuntatautiviranomaisten määräämään karanteeniin asetetaan noin 50 henkilöä. Karanteenin pituus on 10 vuorokautta viimeisestä altistumispäivästä.

PoSan tartunnanjäljitys antaa asiasta karanteeniin määrätyille lisätietoa Wilman kautta, sähköpostitse ja mahdollisuuksien mukaan puhelimitse.

PoSa pyytää, että hyvin vähäisissäkin oireissa hakeuduttaisiin itsenäisesti koronatestiin. Rutiininomaisia koronatestejä ei tehdä karanteeniin asetetuille.

Karanteeniin määrätyt koululaiset osallistuvat karanteenin aikana etäopetukseen , josta koulu antaa oman ohjeistuksensa. Muut koululaiset ja varhaiskasvatuksen asiakkaat jatkavat normaalisti koulussa, esikoulussa ja päivähoidossa. Varsinaista sulkua ei päiväkotiin tai kouluun määrätä.

Oppilaiden vanhempia ja koulujen sekä varhaiskasvatuksen henkilökuntaa suositellaan edelleen täydentämään ohjeen mukaan koronarokotesuojaansa, mikäli se on vielä vajaa, jotta tartunnoilta tulevaisuudessa vältyttäisiin mahdollisimman hyvin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut