Uusi ennätys päiväkohtaisissa tartunnoissa – THL: Tänään raportoidaan 1 024 uutta tartuntaa - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Uusi ennätys päiväkohtaisissa tartunnoissa – THL: Tänään raportoidaan 1 024 uutta tartuntaa

Koronarokotuksia on annettu muun muassa Porin Nuorisotalolla.

12.8. 10:58

Helsinki

Tänään raportoidaan 1 024 uutta koronatartuntaa, kertoi projektipäällikkö Anna Katz Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) tiedotustilaisuudessa. Kyseessä on uusi ennätys päiväkohtaisissa tartunnoissa.

Katz sanoo, että 20–29-vuotiailla todetaan nyt selvästi eniten tartuntoja.

THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa kerrottiin myös, että koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 177 sataatuhatta ihmistä kohden 14 vuorokauden ajalta.

Positiivisten koronatulosten osuus testatuista on 3,8, kertoi Katz. Hänen mukaansa noin 90 prosenttia kaikista uusista koronatapauksista on deltavarianttia.

THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että tartunnat painottuvat nuoreen väestöön. Vanhemmissa ikäluokissa, joissa on hyvä rokotuskattavuus, tartuntoja ei THL:n mukaan juurikaan ole.

THL suosittelee raskaana oleville koronavirusrokotteen ottamista. THL:n mukaan raskauden aikana saatu koronavirusinfektio voi lisätä ennenaikaisen synnytyksen todennäköisyyttä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: