Krista Kiuru Ylellä: Ravintolarajoituksia kiihtymisvaiheen alueille – tulisivat voimaan torstaina - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Krista Kiuru Ylellä: Ravintolarajoituksia kiihtymisvaiheen alueille – tulisivat voimaan torstaina

Anniskelu loppuisi puoliltaöin Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Varsinais-Suomessa.

Krista Kiuru kuvattuna Suomi-Areenassa kuluvan viikon tiistaina.

16.7. 10:20

Helsinki

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi perjantaina Ylen aamussa, että kiihtymisvaiheen alueilla aiotaan ottaa käyttöön ravintolarajoituksia. Rajoitukset astuisivat voimaan ensi viikon torstaina.

–  Tilanne on menossa erittäin nopeasti huonoon suuntaan. Olemme varautuneet siihen, että ravintolarajoitukset otetaan käyttöön kiihtymisvaiheen alueilla, Kiuru kommentoi Ylellä.

Ravintolat menisivät Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Varsinais-Suomessa kiinni viimeistään kello yksi yöllä. Anniskelu loppuisi puoliltaöin.

–  Pyydämme sosiaali- ja terveysministeriössä tänään lausunnot näiltä nykyisiltä kiihtymisvaiheen alueilta. Heidän tulee arvioida ensi viikon tiistaihin mennessä, onko heidän tilanteensa torstaita ajatellen sellainen, että ravintolarajoitukset tulevat, Kiuru sanoi.

Tällä hetkellä ravintoloissa ei ole Uuttamaata lukuun ottamatta erillisiä rajoituksia asiakasmäärään tai anniskelu- ja aukioloaikoihin.

Uudellamaalla ravintolat voivat olla auki aamuviidestä aamuyhteen, pois lukien huoltoasemien ravintolat ja noutoruoan myynti. Anniskelu on sallittu aamuyhdeksästä puoleen yöhön, ja sisätiloissa ruokaravintoloissa on käytössä kolme neljäsosaa asiakaspaikoista ja anniskeluravintoloissa puolet.

Muiden alueiden ravintoloissa asiakkaalla on oltava istumapaikka pöydän tai tason ääressä, asiakkaiden välillä täytyy pitää riittävää etäisyyttä ja heillä pitää olla mahdollisuus pestä käsiä.

Ravintolarajoituksista päättää valtioneuvosto.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: