Tältä näyttää Satakunnan koronnyt: Satakunnan koronatilanne parantunut edelleen - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Tältä näyttää nyt: Satakunnan koronatilanne parantunut edelleen – pitkästä aikaa viikko ilman joukkoaltistuksia

Yksityistilaisuuksiin ei perustasolla enää suositella henkilömäärärajaa, mutta varokeinot on pidettävä käytössä.

UK-varianttivirus on vallitseva virustyyppi Satakunnassa.

1.6. 21:56

Satakunta

Satakunnan kokonaistilanne on kahden viikon aikana edelleen parantunut ja Satakunta on epidemiologisesti pysynyt perustasolla. Porissa ja Pohjois-Satakunnassa ilmaantuvuus on pysynyt matalana eikä Rauman ja Euran tilanne ole laajentunut muualle Satakuntaan, kerrotaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Rauman ilmaantuvuusluku on samaa luokkaa kuin edellisellä viikolla, mutta alueella on tapahtunut selkeä käänne parempaan. Joukkokaranteeneja on päästy purkamaan merkittävästi ja jatkotartuntoja on ilmennyt pelättyä vähemmän.

Eura on siirtynyt leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen ja jos uusia tapauksia ei tule, se siirtynee jo perjantaina perustasolle.

Kokemäki luokiteltiin kokonaisarvion perusteella perustasolle jo nyt. Kokemäen ilmaantuvuusluku on vielä korkea, mutta sen tartunnat liittyvät vain yhteen ketjuun, eikä uusia tartuntoja ole ollut yli viikkoon.

Satasairaalan tilastojen mukaan Satakunnassa on nyt todettu yhteensä 1 707 COVID-19-tapausta ja ilmaantuvuus oli 20,4 / 100 000 / 14 vrk (44 tapausta).

Tartuntalähde tai -paikka selvisi viime viikolla kahdeksassa tapauksessa. Kaksi jäi epäselväksi. Epäselvät tartuntalähteet sijoittuvat Poriin ja Huittisiin.

Ulkomailta saatuja tartuntoja todettiin kaksi, työperäisiä yksi (Porvoo). Kaksi tartuntaa oli peräisin samasta taloudesta. Yksi oli saatu ystävä-/lähipiirissä, yksi tartunta yökerhosta Rauman kultajuhliin liittyen ja yksi todennäköisesti Tallinnan risteilyltä.

Kouluissa, päiväkodeissa ja harrastustoiminnan piirissä ei todettu uusia tartuntoja, eikä koko viime viikon aikana todettu joukkoaltistuksia, mikä on ensimmäinen kerta pitkään aikaan.

Tartunnan saaneista henkilöistä 40 prosenttia oli karanteenissa, kun tartunta todettiin ja karanteeniin asetettiin viime viikolla vain 63 uutta henkilöä.

UK-varianttivirus on vallitseva virustyyppi Satakunnassa. Alueella on varmistettu vain yksi Intian varianttivirus. Etelä Afrikan variantteja on varmistettu kymmenen ja lisäksi niitä on neljätoista todennäköistä tapausta.

Satasairaalassa ei juuri nyt ole koronavirusinfektiota sairastavia potilaita. Terveyskeskuksessa on kaksi koronapotilasta.

Yksityistilaisuuksiin ei perustasolla enää suositella erillistä henkilömäärärajaa, mutta tilaisuuden järjestäjän vastuulla on, että osallistujilla on mahdollisuudet riittävään hygieniaan ja etäisyyksien pitämiseen.

Sisätiloissa suositellaan suu-nenäsuojuksen käyttöä THL:n ohjeistuksen mukaisesti, etenkin jos turvavälejä ei kyetä noudattamaan

Kiihtymisvaiheen kunnissa suositellaan, että kerralla koolla ei olisi yli 20 henkilöä

Satakunnassakin on valtakunnallisten linjausten mukaisesti haluttu helpottaa tapahtumien järjestämistä ja siksi ulkotiloissa kahden metrin etäisyyksien vaatimuksesta on luovuttu. Etäisyyksien pitäminen on silti edelleen suositeltavaa

Kun rokotuskattavuus paranee, maskeista päästään eroon, mutta vielä tarvitaan turvatoimia, tiedotteessa muistutetaan ja kehotetaan jatkamaan jo opittuja tapoja koskien käsi- ja hengitystiehygieniaa, kasvomaskin käyttöä ja sosiaalisia etäisyyksiä.

Tärkeintä on, että sairaana ei mennä juhliin, töihin tai muiden pariin vaan hakeudutaan testiin. Myös ulkotiloissa on viisasta pyrkiä pitämään 1–2 metrin etäisyys.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: