Avi purkaa koronarajoitteita: Satakunnassa on voinut tiistaista lähtien pitää yleisötilaisuuksia sisällä ja ulkona ilman henkilörajausta - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Avi purkaa koronarajoitteita: Satakunnassa on voinut tiistaista lähtien pitää yleisötilaisuuksia sisällä ja ulkona ilman henkilörajausta

Turvallisuusohjeita tulee edelleen noudattaa.

Viime kesänä Kirvatsin Jytä peruttiin koronan takia, mutta tänä vuonna se järjestetään terveysturvallisesti kevennettyjä rajoituksia noudattaen 28.7. Porin Kirjurinluodossa.

1.6. 17:12

Lounais-Suomen aluehallintovirasto purkaa Satakunnassa voimassa olevat kokoontumisrajoitukset. Satakunnan alueella voi 1.6. alkaen järjestää sisätiloissa ja ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia terveysturvallisesti ilman henkilömäärärajausta.

Tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää kuitenkin, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilaissa säädettyjä turvallisuusvelvoitteita sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n antamaa ohjetta turvallisista etäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä.

STM suosittaa, että myös perustason alueilla jatketaan edelleen epidemian aikaan omaksuttuja käytäntöjä koskien käsi- ja hengitystiehygieniaa, kasvomaskin käyttöä, sosiaalisia etäisyyksiä ja muiden huomioon ottamista.

Kunnilla on vastuu viestiä aktiivisesti näiden terveysturvallisuusvelvoitteiden sisällöstä. Kuntien tulee myös valvoa sitä, että yleisötilaisuuksien osallistujilla on mahdollisuus ylläpitää riittäviä etäisyyksiä kussakin tapahtuman tai kokoontumisen tilassa.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kumosi uudella päätöksellään aiemman päätöksensä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisessa Satakunnan kuntien alueella 26.5.–8.6.2021.

Satakunta on pysynyt epidemian perustasolla. Avin päätöksen mukaan STM:n uusimman ohjauskirjeen pohjalta on perusteltua poistaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärärajoitus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: