Noin 165 lasta ja 21 työntekijää altistui koronavirukselle koulussa Raumalla – valiokunta päätti sulkea koulun maanantaista alkaen - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Noin 165 lasta ja 21 työntekijää altistui koronavirukselle koulussa Raumalla – valiokunta päätti sulkea koulun maanantaista alkaen

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontui sunnuntai-iltana tekemään päätöstä koulun siirtämisestä etäopetukseen maanantaista 24. toukokuuta alkaen lukuvuoden loppuun asti.

Altistumiset sattuivat Raumanmeren koululla.

23.5. 17:18 | Päivitetty 23.5. 20:38

Rauma

Noin 165 oppilasta ja 21 työntekijää on altistunut koronavirukselle Raumanmeren koulussa Raumalla, kertoo Rauman terveyspalvelut tiedotteessa.

Oppilaat ovat olleet tartuttavuusaikana koulussa kuluneen viikon aikana. Altistuneita oppilaita on kaikilta koulun 9.-luokilta ja koko 7 A -luokka.

Rauman terveyspalvelut sai lauantai-iltana tiedon kahdesta Raumanmeren peruskoulun oppilaan koronatartunnasta, jotka liittyvät tartuntaan, josta Rauma tiedotti perjantaina.

Tartunnat eivät todennäköisesti ole peräisin koulusta.

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti sunnuntai-iltana tartuntataudeista vastaavan ylilääkäri Eeva Nordqvistin ehdotuksesta, että Raumanmeren peruskoulu pidetään suljettuna 24. toukokuuta–5. kesäkuuta. Koulu tiedottaa käytännön järjestelyistä huoltajille Wilman kautta.

Etäopetukseen joudutaan siirtymään, koska lähiopetuksen toteutus olisi altistuneiden suuren määrän vuoksi mahdotonta.

Aivan ehdoton päätös ei ole. Koulun tiloja voidaan esimerkiksi käyttää tehostetun siivouksen jälkeen 7–9-luokkalaisten, erityistä tukea tarvitsevien, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaiden lähiopetukseen.

Välttämättömäksi katsottua lähiopetusta voidaan antaa tikoissa myös yksilöllisen tarveharkinnan perusteella. Lähiopetuksessa tulee valöiokunnan päätöksen mukaan huolehtia oppilaiden ja opetushenkilöstön turvallisuudesta tila- ja hygieniajärjestelyin.

Koulun tiloja voidaan käyttää tehostetun siivouksen jälkeen myös harrastustoimintaan, kunhan varotoimet huomioidaan.

Sulku ei koske Naulan peruskoulua.

Kaikki altistuneet asetetaan 14 päiväksi karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä laskien, ja heidät ohjataan koronatestiin. Terveysviranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin tämän ja huomisen päivän aikana.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä.

– Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä, tiedotteessa muistutetaan.

Vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi kaikkia raumalaisia kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Korjattu otsikkoa 23.5. kello 18.48: Korjattu altistuneiden oppilaiden määrä noin 185:stä noin 165:een.

Päivitetty 23.5. kello 20.35: Lisätty tiedot sosiaali- ja terveysvaliokunnan päätöksestä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: