Korona leviää Euran nuorisossa: Uusia tartuntoja lukiossa ja yhteiskoulussa – altistuksia yli 80, osa liittyy vanhojen tansseihin ja niiden jälkeisiin illanviettoihin

Koko lukio ja yksi yläkoulun luokka siirretään etäopetukseen.

Kuvituskuva.

15.5.2021 19:51

Eura

Koronaepidemia leviää Eurassa nyt varsinkin nuorison keskuudessa, kertoo sote-keskuksen johtava lääkäri Lotta Armfelt tiedotteessa.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin kahdesta positiivisesta koronatuloksesta Euran lukion oppilailla ja heidän lähikontaktinsa määrättiin karanteeniin.

– Nyt Eurassa on todettu uusia positiivisia tuloksia covid 19 - virukselle sekä Euran lukiossa että Euran yhteiskoulussa. Positiivinen tulos on todettu lukiossa kahdella uudella oppilaalla lukion toisella luokalla sekä yhdellä oppilaalla yhteiskoulun 7F- luokalla.

Sairastuneet ovat olleet koulussa ja osallistuneet opetukseen tartuttavuusaikana ennen oireiden puhkeamista. Heidän kauttaan lähialtistuneiksi katsotut oppilaat on asetettu karanteeniin. Heidän lisäkseen muiksi altistuneiksi on katsottu koko lukion toinen luokka ja yhteiskoulun 7F luokka.

– Tartunnan jäljitys on toteutettu hyvin ja nopeasti. Altistuneet on jo pääosin tavoitettu, ja heihin on oltu yhteydessä. Loputkin altistuneet pyritään tavoittamaan vielä tämän päivän aikana, kertoi Armfelt lauantai-iltana lähetetyssä tiedotteessa.

Hänen mukaansa koulussa on käytetty maskeja pääosin hyvin ja myös huolehdittu muista toimista tartuntojen ehkäisemiseksi, joten kaikkia oppilaita ja henkilöstöä ei jouduta laittamaan karanteeniin.

– Karanteeniin asetetaan ne henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa positiiviseksi todettujen oppilaiden kanssa, ja ne oppilaat, jotka ovat olleet lähietäisyydellä ilman maskia.

Karanteeni koskee vain altistunutta, ja perheenjäsenet saavat liikkua normaalisti. Kaikki lukion 2. luokan ja yhteiskoulun 7F-luokan oppilaat ja henkilöstö testataan. Negatiivinen testitulos ei kuitenkaan lyhennä karanteeniaikaa.

Kuvituskuva.

Lukion altistuksiin liittyy altistumisia vanhojen tanssien yhteydessä. Vanhojen tansseihin ja näiden jälkeisiin illanviettoihin on osallistunut myös muita nuoria kuin lukion 2. luokan oppilaita.

Osa vanhojen tansseihin osallistuneista on myös asetettu karanteeniin. Kaikki vanhojen tansseihin tai illanvietossa altistuneiksi katsotut muut altistuneet testataan.

Lukion 2. luokan positiiviseksi todettujen oppilaiden ja aiemmin positiiviseksi todettujen kautta sekä vanhojen tanssien ja näiden jatkojen kautta altistuneiden joukossa on myös lukion 1. luokan oppilaita.

Kaikkiaan karanteeniin asetettuja sekä muita altistuneita on yli 80 henkilöä Euran lukioon, Euran yhteiskouluun ja vanhojen tansseihin liittyen.

Koska altistuneita on suuri määrä, siirrytään koko Euran lukiossa varotoimena etäopetukseen 21. toukokuuta saakka. Yhteiskoulussa altistuneita on vain luokalla 7F, ja tämän vuoksi vain heidät siirretään etäopetukseen 21. toukokuuta asti.

– Jos lisätartuntoja ilmenee vielä tai tilanne muuttuu muuten hankalammaksi, etäopetusta jatketaan tämän jälkeenkin.

Koulualtistuksiin liittyy myös kahden eri liikuntaharrastusryhmän joukkoaltistuminen.

– Kaikki näihin ryhmiin osallistuneet liikunnan harrastajat ovat tiedossa, ja suurin osa on jo tavoitettu. Loputkin pyritään tavoittamaan tämän päivän aikana.

Toisesta liikuntaryhmästä muiksi altistuneiksi on asetettu 16 henkilöä, ja heidät kaikki testataan myös. Toisessa liikuntaharrastusryhmässä jouduttiin laittamaan karanteeniin koko 10 hengen ryhmä.

Euralaisia kehotetaan hakeutumaan korona-testiin heti hyvinkin lievienkin oireiden ilmaantuessa.

Eurassa suositellaan huolehtimaan entistä huolellisemmin turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja maskien käytöstä sekä hakeutumaan korona-testiin heti hyvinkin lievienkin oireiden ilmaantuessa.

Nyt kaikkia suositellaan hakeutumaan herkästi koronatestiin silloinkin, kun ylähengitystieoireet mahdollisesti ovat siitepölyallergian aiheuttamia, jotta saataisiin tilanne rauhoittumaan mahdollisimman pian.

Oireiden ilmaantuessa suositellaan tekemään oirearvio Omaolossa, jonka kautta mahdollista tehdä myös sähköinen ajanvaraus testaukseen. Suositellaan nyt myös välttämään turhia kontakteja ja matkustamista ja pysymään pääosin perhepiirissä. Nyt on myös erityisen tärkeää välttää kaikenlaisia kokoontumisia, jotka eivät ole välttämättömiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut