Porin perusturvassa tieto rokotusvuorosta tulee nyt tekstiviestillä - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Porin perusturvassa tieto rokotusvuorosta tulee nyt tekstiviestillä

Uusi järjestelmä mahdollistaa ajanvarauksia ilman monia harmittanutta puhelinjonotusta.

Rokotusvuorosta saa jatkossa tiedon tekstiviestillä. Ajanvarauksen voi hoitaa kätevästi netissä.

13.4. 16:23

Pori

Porin perusturvaan saatavien rokotteiden määrät ovat nyt kasvaneet merkittävästi ja sen takia myös ajanvaraukseen tulee muutos. Jatkossa Porin perusturvan alueen asukkaille lähetetään tekstiviesti, kun ajanvarauksen koronarokotteelle voi tehdä.

Uusi ajanvarausjärjestelmä tunnistaa kulloinkin rokotusvuorossa olevan ryhmän ja lähettää automaattisesti ennakkoilmoituksen, jossa kerrotaan henkilön olevan ajanvarausvuorossa. Seuraavassa viestissä vastaanottaja saa ohjeet ja internetosoitteen, jossa ajanvaraus tehdään. Ajanvarauslupa on henkilökohtainen. Tekstiviestin voi vastaanottaa sekä älypuhelimeen että perinteiseen matkapuhelimeen.

– Uusi järjestelmä vähentää puhelinjonotusta. Sopivan rokotusajan voi varata älypuhelimella ajasta ja paikasta riippumatta vaikkapa töiden jälkeen illalla. Samalla voi valita itselleen sopivan rokotuspaikan, kertoo controller Ilkka Manninen Porin perusturvasta.

Ajanvarausjärjestelmässä on myös mahdollista perua jo varattu aika. Ohjeet löytyvät linkistä, joka ajanvarausvuorossa olevalle henkilölle lähetetään. Järjestelmä lähettää muistutusviestin varatusta ajasta vuorokautta ennen varattua aikaa.

Viestijärjestelmä on Porin perusturvan omaa innovaatiota, joka hyödyntää myös YTHS:n toiminnallista kokemusta.

– Meille on tullut sisään jopa 6 000 ajanvarauksia koskenutta puhelua. Nyt kun yhä useammat ikäluokat tulevat rokotettaviksi, uusi järjestelmä helpottaa toimintaa merkittävästi. Vaikka ajanvaruksia tulee edelleen puhelimitsekin, niin uskomme uuden järjestelmän purkavan nopeasti puhelinjonotuksen ongelmia.

Kaikille 60–65-vuotiaille lähetetään kaupungin tiedotteen mukaan ennakkoilmoitus vielä tämän viikon aikana, jossa kerrotaan, että he tulevat saamaan ajanvarausluvan sähköiseen ajanvaraukseen seuraavassa tekstiviestissä. Myös aiemmin rokotusvuorossa olleet iäkkäät ja riskiryhmäläiset, jotka eivät ole vielä rokotetta saaneet, saavat samanlaisen ilmoituksen.

Uusi ajanvarausjärjestelmä ei vaadi asukkaiden yhteydenottoa Porin perusturvaan muilla tavoin kuin viestin ohjeen mukaan. Yhteydenotto koronarokotusajanvaraukseen on tarpeen vain siinä tapauksessa, jos asukas kokee olevansa rokotusvuorossa, muttei ole vastaanottanut tekstiviestiä tai hänellä on ongelmia sähköisen ajanvarauksen kanssa. Rokotusvuorossa olevat asiakasryhmät ja muu ajantasainen tieto löytyy osoitteesta: www.pori.fi/korona/rokotukset

Porin perusturvan koronarokotukset ovat laajentuneet onnistuneesti Porin nuorisotalolle kuluvalla viikolla. Rokotuksia suoritetaan jatkossa nuorisotalolla arkisin virka-aikaan kello 8–16. Koronarokotukset jatkuvat myös muissa rokotuspisteissä aiempaan tapaan. Jo ensimmäisen rokotteiden saaneiden henkilöiden tulee toimia aiempien ohjeiden mukaan ja saapua tehosterokotteelle sovittuun paikkaan.

Nuorisotalon koronarokotukset tapahtuvat nuorisotalon ensimmäisen kerroksen saleissa. Kulku nuorisotalon rokotuksiin tapahtuu pääsisäänkäynnistä, Isolinnankadun ja Isouusikadun kulmasta. Nuorisotaloon on mahdollistettu infektioturvallinen rokotustoiminta, ja liikkuminen nuorisotalossa on esteetöntä. Isolinnankadun ja Vähälinnankadun väliin jäävän pysäköintialueen lähinnä nuorisotaloa oleva osa on muutettu rokotusten ajaksi pysäköintialueeksi, jossa saa pysäköidä tunnin ajan ilmaiseksi pysäköintikiekolla. Rokotuksen jälkeen poistuminen rakennuksesta tapahtuu nuorisotalon sivuovesta parkkipaikalle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: