Satakunnan lukiot ja ammattioppilaitokset yhtä kuntaa lukuun ottamatta lähiopetukseen maanantaina, brittiviruksen vuoksi yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan keskeytystä jatketaan - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Satakunnan lukiot ja ammattioppilaitokset yhtä kuntaa lukuun ottamatta lähiopetukseen maanantaina, brittiviruksen vuoksi yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan keskeytystä jatketaan

Satakunnan koronatilanne on melko vakaa, vain Rauma on siirtynyt takaisin leviämisvaiheeseen.

Koronatestien perusteella Britannian muuntoviruksesta on tullut valtavirus myös Satakunnassa. ­

8.4. 19:29

Satakunta on nyt koronaepidemian kiihtymisvaiheessa lukuun ottamatta Rauman, Euran, Huittisten ja Säkylän kuntia, joissa ollaan sitä vakavammassa eli leviämisvaiheessa.

Torstaina kokoontuneen Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän (ATTR) mukaan Satakunnan koronatilanne on melko vakaa, vain Rauma on siirtynyt takaisin leviämisvaiheeseen

Aiempaan nähden tilanne on kuitenkin siinä suhteessa huonontunut, että Britannian muuntoviruksesta on tullut valtavirus myös Satakunnassa.

Viruskanta on aiempaa herkemmin leviävä ja tämä asettaa haasteita nopealle tartunnanjäljittämiselle.

ATTR julkaisi maanantaina uudet rajoitukset ja suositukset Satakuntaan. Suurin osa niistä on entisellään, kuten laaja maski- ja etätyösuositus.

Suosituksissa maakunnan lukiot ja ammattioppilaitokset siirtyvät normaaliin lähiopetukseen maanantaina 12. huhtikuuta lukuun ottamatta Rauman toisen asteen oppilaitoksia, jotka jatkavat joukkoaltistusten vuoksi etäopetuksessa 16. huhtikuuta saakka.

Korkeakouluille ATTR suosittelee etäopetusta, mutta harkinnan varaisesti voi siirtyä etä- ja lähiopetusta vuorottelevaan hybridimalliin siten, että välttämätön opetus voidaan toteuttaa lähiopetuksena.

Yli 12-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan keskeytystä joudutaan jatkamaan vielä viikolla, sillä viime viikolla lasten harrastustoiminnassa todettiin tartuntoja ja Britannian virusmuunnoksen leviäminen voi muuttaa tilannetta Satakunnassa.

Suositus on nyt voimassa 19. huhtikuuta saakka.

Suositusta harkitaan purettavaksi ensi kokouksessa viikon kuluttua, mikäli epidemiologinen tilanne ei huonone.

Satasairaalan tilanne on rauhallinen

Satasairaalassa on vuodeosastohoidossa kaksi koronapotilasta ja terveyskeskusten vuodeosastoilla on hoidossa kaksi koronapotilasta.

Viimeisen viikon aikana sairaalahoidossa on ennusteen mukaisesti ollut kerrallaan hoidossa 1-3 potilasta.

Hyvän hoidon ansiosta tehohoidoilta on vältytty.

Viime viikkojen tapausmäärien ja ikäjakautuman perusteella arvioidaan tulevalla viikolla noin 2-4 potilaan tarvitsevan sairaalahoitoa, heistä 0-1 potilaan arvioidaan vaativan tehohoitoa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?