Porin urheilutalolla altistumisia koronavirukselle keskiviikkona - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Porin urheilutalolla altistumisia koronavirukselle viime keskiviikkona

Altistuneet ovat Porin Tarmon 4–5-vuotiaiden telinevoimisteluryhmästä.

Porin urheilutalolla on altistuttu koronavirukselle keskiviikkona 24. maaliskuuta kello 16.30– 17.30.

27.3. 15:37

Pori

Porin urheilutalolla on ollut altistumisia koronavirukselle keskiviikkona 24. maaliskuuta kello 16.30– 17.30. Porin Tarmon 4–5-vuotiaiden telinevoimisteluryhmässä on altistunut 8 lasta ja 3 ohjaajaa. Heidät asetetaan karanteeniin 14 vuorokaudeksi tartuntatautiviranomaisen toimesta.

Urheilutalolla on harjoitellut myös kaksi muuta Porin Tarmon ryhmää samaan aikaan, mutta he eivät ole olleet lähikontaktissa sairastuneen kanssa ja heitä ei aseteta karanteeniin. Porin Tarmo on tiedottanut vanhemmille asiasta.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä, ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten on odotettava kotona testivastausta.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4– 5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1– 14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Uutista päivitetty kello 17.22: Korjattu altistuneiden määrä. Uutisessa kerrottiin alun perin kaupungin tiedotteessa ollut ryhmän koko, joka oli 15 lasta. Heistä oli kuitenkin keskiviikkona paikalla vain 8. Ohjaajia oli kahden sijasta kolme.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: