Huittisissa kaksi uutta koronatapausta – ”Jokainen altistunut pyritään tavoittamaan henkilökohtaisesti” - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Huittisissa kaksi uutta koronatapausta – ”Jokainen altistunut pyritään tavoittamaan henkilökohtaisesti”

Kaupunki vastaa tiedotteessaan sosiaalisen median tiedusteluihin mahdollisista altistumispaikoista.

Huittisissa on todettu perjantaina kaksi uutta koronatartuntaa.

27.3. 9:27

Huittinen

Huittisissa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa perjantaina (26.3.). Huittisten kaupunki kertoo asiasta lauantaiaamun tiedotteessaan.

Samassa tiedotteessa kerrotaan, että sosiaalisessa mediassa on kyselty koronalle altistumisen mahdollisuutta. Näitä kyselyitä on ollut esimerkiksi Huittisten kaupungin facebook-sivulla.

Huittisten terveyskeskuksen vs. ylilääkäri Tiia Levonen vastaa tiedotteessa näin:

– Altistumisen katsotaan tapahtuvan lähikontaktissa. Lähikontaktilla tarkoitetaan ihmisten oleskelua samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan.

Jäljitystyö tehdään tällä perusteella, eli kartoitetaan tilanteita, joissa lähikontakti olisi voinut syntyä.

Facebookissa on ihmetelty, miksei ole kerrottu, missä tartunnan saaneet ovat liikkuneet. Tiedusteluiden taustalla on ajatus siitä, että voisi tietää, missä on saattanut altistua. Tähän Levonen toteaa:

– Jokainen altistunut pyritään tavoittamaan henkilökohtaisesti ja asettamaan karanteeniin. Kaupassa käynnit tai muut julkisilla paikoilla oleskelut tiedotetaan, mikäli joidenkin oletetaan joutuneen altistuneeksi eikä heitä kyetä henkilökohtaisesti jäljittämään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: