THL keskiviikkona: Satakunnassa 80 koronavirustartuntaa, koko maassa 590 uutta tapausta - Koronainfo - Satakunnan Kansa

THL keskiviikkona: Satakunnassa 22 uutta koronavirustartuntaa, koko maan luku 590 –  uusia kuolemia kolme

Raumalle kirjautui keskiviikkona lähes 80 koronatartuntaa. Luvussa on vanhoja telakan tartuntoja, jotka siirrettiin Porista Raumalle.

Kuvituskuva arkistosta.

24.2.2021 11:55

Pori

Suomessa on todettu 590 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotti keskiviikkona.

Tartuntojen kokonaismäärä kasvoi Satakunnassa 955:stä 977:ään eli uusia tartuntoja kirjattiin maakuntaan 22.

Raumalla uusia tartuntoja oli keskiviikkona vajaa 80, mutta niistä suurin osa oli telakan jo aiemmin todettuja tartuntoja, jotka siirrettiin nyt Porista Raumalle. Porin kokonaistartuntojen määrä laski vastaavasti.

– Meillä ei ollut tartunnoissa mitään uutta poksahdusta telakan jälkeen. Rauman suuri luku THL:n tilastoissa tänään johtuu varmasti siitä, että telakan tartuntoja on siirretty teknisesti Porista Raumalle, kertoo Rauman tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall.

Yksittäisiä koronatartuntoja kirjattiin Huittisiin, Euraan, Eurajoelle ja Ulvilaan.

Yhteensä koko Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 55 122 koronavirustartuntaa.

Satakunnan kunnissa on todettu koronatartuntoja epidemian alusta lukien THL:n mukaan seuraavasti: Eurassa 27, Eurajoella 24, Harjavallassa 8, Honkajoella (ennen liittymistä Kankaanpäähän) 25, Huittinen 28, Jämijärvellä 9, Kankaanpäässä 20, Karviassa 81, Kokemäellä 6, Nakkilassa 6, Porissa 357, Raumalla 351, Säkylässä 11 ja Ulvilassa 19.

Yhteensä ainakin 80 kunnassa raportoitiin uusia tartuntoja. Kuntien tarkka määrä ei ole tiedossa, koska THL ei kerro tietoja kunnista, joissa tartuntojen määrä epidemian alusta alkaen on yhteensä alle viisi.

Suomessa on raportoitu kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Virukseen liittyviä kuolemia on kirjattu nyt yhteensä 737.

Sairaalahoidossa on viruksen takia 193 potilasta, ja heistä 35 on tehohoidossa.

Muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tapauksia on ilmoitettu yhteensä 690 kappaletta. Niistä 660 on Britannian muunnosta, 29 Etelä-Afrikan ja yksi Brasilian muunnosta.

Oikaisu: Tässä uutisessa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Satakunnassa olisi ollut 80 uutta koronavirustartuntaa. Todellisuudessa uusia tartuntoja on THL:n tilastojen mukaan 22. Raumalle kirjautui runsaasti uusia tartuntoja, kun jo aiemmin todettuja telakan työntekijöiden tartuntoja siirrettiin Porista Raumalle.

Uutista päivitetty kello 13.19: Lisätty tiedot koronaviruksen aiheuttamista kuolemista, virusmuunnoksista sekä sairaalahoidossa olevista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut