Koronan massarokotukset alkavat Porin perusturvan alueella viikolla 7, näin varaat ajan - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Koronan massarokotukset alkavat Porin perusturvan alueella ensi viikolla – Ajanvaraus aukeaa keskiviikkona kello 12

Rokotettavat ryhmät viikolla 7 ovat alle 70-vuotiaat riskiryhmäläiset sekä vuonna 1936 syntyneet ja sitä vanhemmat sekä heidän kotona asuvat omaishoitajansa.

Koronarokotukseen voi varata Porin perusturvan alueella ajan keskiviikosta 10.helmikuuta alkaen.

9.2. 16:56

Pori

Massarokotukset alkavat viikolla 7, tiedottaa Porin perusturva. Aluksi rokotetaan Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa ja sote-keskus Lännessä arkisin kello 16–20 ja lauantaisin kello 9–15. Viikolla 8 rokotuksia aletaan antaa myös sote-keskus Cottonissa.

Viikolla 7 rokotetaan vuonna 1936 syntyneitä ja sitä vanhempia sekä heidän kotona asuvia omaishoitajiaan. Ensi viikolla rokotetaan myös alle 70-vuotiaita riskiryhmäläisiä.

Eri rokotevalmisteiden eroavaisuuksista johtuen kaikki yli 70-vuotiaat rokotetaan joko Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa tai sote-keskus Cottonissa. Kaikki alle 70-vuotiaat riskiryhmäläiset puolestaan rokotetaan sote-keskus Lännessä.

Ajanvaraus koronarokotuksiin aukeaa keskiviikkona 10. helmikuuta klo 12. Ajan voi varata sähköisesti koronarokotussivustolla tai puhelimitse numerosta 02 621 5000.

Ajanvarauspuhelinnumero koronarokotuksiin palvelee jatkossa arkisin kello 12–16. Sähköisen ajanvarauksen linkki päivitetään osoitteeseen pori.fi/korona/rokotukset viikon 6 aikana.

Alkuvaiheessa rokotetaan riskiryhmäläisiä, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Nämä sairaudet ja tilat ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) määritelmän mukaan elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes sekä Downin oireyhtymä (aikuiset).

Porin perusturvan rokotussivusto on avattu osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset, ja sieltä löytyy jatkossa ajankohtaista tietoa rokotuksiin liittyen. Sivustolle päivitetään aina vuorossa oleva rokotettava ryhmä. Sieltä voi seurata myös rokotusmäärien kasvua.

Uutista päivitetty 9.2. kello 17.10: lisätty tietoa sähköisestä ajanvarauksesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut