Raumalle pitkä lista uusia koronarajoituksia - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Raumalle pitkä lista uusia koronarajoituksia

Muun muassa Rauman uimahalli suljetaan heikentyneen koronatilanteen takia.

5.2. 17:24

Rauma

Rauman kaupunki noudattaa Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työtyhmän (ATTR) suosituksia. Epidemian etenemisen seurauksena julkisia tiloja ja palveluja suljetaan 28. helmikuuta saakka.

ATTR:n linjausten mukaan aikuisten harrastustoiminta jää tauolle, mutta lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan jatkaa.

Urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule edelleenkään järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Rauman kaupunki toivoo myös yksityisten toimijoiden noudattavan harrastustoiminnasta annettuja suosituksia.

Rauman kansalaisopistossa yli 20-vuotiaiden lähiopetus keskeytyy 6. helmikuuta. alkaen. Opiskelijoille, joita muutos koskee, ilmoitetaan jatkosta erikseen. Etäopetusryhmien toiminta jatkuu normaalisti.

Musiikkiopistossa alle 20-vuotiaiden yksilö- ja ryhmäopetus jatkuu lähiopetuksessa aiempien rajausten mukaisesti. Yli 20-vuotiaiden opetus ja perhemuskarit siirtyvät etäopetukseen.

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa supistetaan keskeyttämällä perhekerhojen toiminta toistaiseksi. Lasten varhaiskasvatuskerhojen toiminta jatkuu normaalisti.

Kaikki liikuntapalvelujen järjestämät aikuisten ulkona pidettävät liikuntaryhmät jäävät tauolle. Ulkoliikuntapaikoilla voi kuitenkin edelleen harrastaa omaehtoista liikuntaa.

Liikuntatiloja kiinni

Rauman kaupunki noudattaa alueellisen työryhmän suosituksia julkisten tilojen sulkemisesta lauantaista 6.helmikuuta. alkaen. Toimipisteitä koskevat linjaukset ovat voimassa 28. helmikuuta asti.

Uimahalli ja uimahallin kuntosali suljetaan asiakkailta. Koulujen uimaopetus, lasten uimakoulut ja uimaseurojen alle 20-vuotiaiden harjoittelu- ja harrastustoiminta järjestetään tiloissa normaalisti.

Myös kaupungin ylläpitämät Lapin ja Pommarin kuntosalit suljetaan.

Liikuntasalit, talviharjoitteluhalli ja jäähallit suljetaan aikuisten harrastus- ja kilpailutoiminnan sekä alle 20-vuotiaiden kilpailu- ja sarjatoiminnan osalta.

Alle 20-vuotiaat voivat harjoitella varatuilla vuoroilla, mutta harjoittelussa pitää noudattaa turvaetäisyyksiä ja välttää lähikontaktia.

Rajoitukset eivät koske valtakunnallista SM- ja 1. divisioonatason harjoitus- ja kilpailutoimintaa. Mikäli seurat eivät noudata toiminnassaan annettuja ohjeistuksia, kaupunki voi sulkea sisäliikuntatilat.

Kirjastot palvelevat rajoitetusti – museot suljetaan

Kirjastot pidetään auki ja lainaustoiminta jatkuu, mutta kirjastotiloihin ei saa jäädä oleskelemaan. Toimipisteiden aukioloajat ja kirjastoauton aikataulu pysyvät ennallaan. Lehtilukusalit sekä työskentely- ja oleskelutilat suljetaan. Myös varattavat ja vuokrattavat tilat ovat pois käytöstä. Suurin osa asiakaskoneista poistetaan käytöstä, mutta lainaus- ja palautusautomaatit pidetään toiminnassa.

– Toimipisteissä asiointi on mahdollista rajatussa tilassa, jossa onnistuu aineistojen palauttaminen, varausten nouto sekä pieneen lainattavaan valikoimaan tutustuminen ja lainaaminen. Kirjaston asiakkaiden kannattaa hyödyntää asioinnin tukena verkkokirjastoa, sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander sanoo.

Aikuisten osastolle ei pääse kiertelemään, mutta henkilökunta voi hakea hyllyistä aineistoa asiakkaille. Lasten- ja nuortenosastolle voidaan päästää rajattu määrä asiakkaita kerrallaan.

Kirjastoissa tulee edelleen noudattaa yli 12-vuotiaiden vahvaa maskisuositusta. Yhtäaikaisten asiakkaiden määrää kirjastojen toimipisteissä saatetaan rajoittaa.

Rauman taidemuseo ja Rauman museon kohteet pidetään suljettuina 28. helmikuuta. asti. Museoon voi sulun aikana ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.

Palvelupiste Pyyrman ja kaupungintalon neuvonta palvelevat normaalisti, mutta asiakkaita kehotetaan ottamaan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse tai puhelimitse ja välttämään fyysistä asiointia.

Kaupunki toivoo, että ostoskeskuksissa noudatettaisiin alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän jo 28. tammikuuta antamaa suositusta rajata ostoskeskusten julkisten tilojen kävijämäärät puoleen tai vaihtoehtoisesti sulkea oleiluun tarkoitetut julkiset tilat.

Lukiolaiset etäopetukseen

Rauman kaupunki siirtää alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suosituksen mukaisesti Rauman Lyseon lukion opiskelijat etäopetukseen koeviikon jälkeen 11. helmikuuta alkaen.

Suositus etäopetuksesta koskee myös toisen asteen ammatillisia oppilaitoksia ja korkeakouluja. Ylä- ja alakoulut jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

Kaupungin nuorisotilat pidetään normaalisti avoinna, mutta toiminnassa noudatetaan voimassaolevia koronarajoituksia ja -ohjeistuksia.

Alueellinen työryhmä suosittelee, että valtioneuvoston antamaa etätyöohjetta sovelletaan mahdollisimman laajasti niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.

Rauman kaupunki odottaa, että kaikilla työpaikoilla noudatetaan koronaohjeistuksia ja lisäksi odotetaan, että suuret työpaikat ohjeistavat myös alihankintaketjujaan suositusten noudattamisessa sekä työpaikalla että vapaa-ajalla. Fyysisiä joukkokoulutuksia ja -kokoontumisia tulee välttää, ellei niihin ole pakottavaa syytä.

Kasvomaskin käyttäminen, etäkokousten suosiminen ja yli kahden metrin turvaetäisyyksistä huolehtiminen ovat työpaikoilla merkittävässä roolissa koronatilanteen hallinnassa. Erityisesti taukotiloissa tulee kiinnittää huomiota turvaetäisyyksien toteutumiseen. Kahvi- ja lounashetket suositellaan pidettävän porrastetusti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: