Korona-altistusepäily siirsi Sataedun Kokemäen autoalan etäopetukseen - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Korona-altistusepäily siirsi Sataedun Kokemäen autoalan etäopetukseen

Päivän kestävän etäilyn aikana pyritään varmistamaan opiskelijoiden ja opettajien turvallisuus.

Sataedun Kokemäen toimipisteen autoalan opiskelijat siirtyivät lyhyellä varoitusajalla etäopiskeluun.

5.2. 9:23

Sataedu Kokemäen toimipisteen autoalan opiskelijat saivat torstai-iltana yllättävän viestin: perjantaina opiskelu tapahtuu etänä, eli opiskelijat siirtyivät lyhyellä varoajalla etäopiskeluun.

Rehtori Anne Laine vahvistaa tehneensä pikapäätöksen etäopiskeluun siirtymisestä kuultuaan mahdollisesta korona-altistumisesta. Yhdellä autoalan opiskelijalla epäiltiin koronatartuntaa.

– Toimimme mahdollisimman nopeasti ja etäpäivän järjestämisellä turvaamme sekä opiskelijat että opettajat ja muun henkilökunnan mahdollisilta altistumisilta, rehtori kertoi nopeasta tilanteesta perjantaiaamuna.

Vielä aamuyhdeksään mennessä Satasairaalasta ei tullut tietoa, onko tartuntaepäily vahvistunut tartunnaksi vai ainoastaan epäilyksi. Rehtori kertoo koulun toimivan viranomaisohjeiden mukaan.

– Etäopetukseen siirtyminen oli ainoa käsissäni oleva keino estää mahdolliset jatkoleviämiset. Sinänsä onni onnettomuudessa on, että juuri autoalamme on ensimmäisten joukossa alkanut käyttää maskeja ja noudattanut erittäin huolellisesti turvavälejä, joten leviämisriski on melko pieni, Anne Laine kertoo.

Vielä torstai-iltana opiskelijoilla oli epätietoisuutta, miksi ”yllättävä vapaapäivä” annettiin. Ensitiedotteessa koronaa ei mainittu.

– Valitettavasti meillä ei ollut vielä tiedotuslupaa asiasta, joten emme voineet kertoa korona-altistuksesta. Kun sen saimme, jaoimme tiedon opiskelijoille Wilmassa, rehtori sanoo.

Ensi viikon etäilystä ei ole vielä tietoa. Asia ratkennee perjantain kuluessa, kun altistumisesta saadaan lisätietoa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: