Raumalla on todettu neljä muuntuneen koronaviruksen aihettamaa tartuntaa – Uuden tiedon valossa muuntovirusta on alueella paljon luultua enemmän

Kuvituskuva.

4.2.2021 20:16

Raumalla todettu neljä uutta muuntuneen koronaviruksen aiheuttamaa tapausta, kertoo Satasairaalan infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä tiedotteessa.

Kaikki neljä tartuntaa on todettu raumalaisilla henkilöillä. Tapauksista kolme liittyy laajaan tartuntaketjuun, joka on lähtöisin Laitilasta. Yhteen tapaukseen ei ainakaan toistaiseksi ole todettu liittyvän leviämistä.

Nyt todetut tapaukset eivät tiedotteen mukaan liity aiempiin kahteen muuntoviruslöydökseen, jotka on Raumalla tehty.

Satakunnassa on nyt varmistettu kaikkiaan kahdeksan muuntoviruslöydöstä. Kaikki ovat virustyyppiä, joka on yleinen Britanniassa. Aiemmat neljä tapausta on tuotu ulkomailta, eikä niihin ole todettu liittyvän leviämistä.

Uuden tiedon valossa muuntoviruksen aiheuttamia tapauksia on kuitenkin selvästi enemmän. Epidemian monihaaraiseen tartuntaketjuun on todettu liittyvän Raumalla yhteensä 15 tapausta, jotka ovat uuden tiedon valossa muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia.

Altistuneita on useita kymmeniä, ja heidät on asetettu karanteeniin. Tartunnanjäljitys on tehty huolellisesti ja tartuntaketjut on pyritty katkaisemaan karanteenitoimenpiteillä.

Muuntoviruksen kanssa huolena on viruksen tavallista herkempi leviäminen.

Laitilassa varsin laajalle levinneessä epidemiassa on todettu tiedotteen mukaan tähän mennessä 43 tapausta. Ensimmäinen todettiin 21. tammikuuta.

Tartunta on levinnyt Laitilassa työyhteisöissä ja perhepiirissä. Laitilassa ei todettu selvää yhteyttä matkailuun, mutta työyhteisössä on useita vierastyöläisiä. Raumalla virus on levinnyt kantaväestön keskuudessa.

Muuntoviruksen tapauksessa kotieristyksessä hoidettavien tapausten eristysaika pitenee 10 vuorokaudesta 14 vuorokauteen. Karanteenia jatketaan pidempään, mikäli oireet jatkuvat.

Muuntovirukselle altistuneilta otetaan myös koronanäytteet ennen kuin 14 vuorokauden karanteeni puretaan, vaikka he olisivat oireettomia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut