Myös yksityisten asiakastilojen sulkeminen väliaikaisesti voi tulla mahdolliseksi – hiihtokeskuksia se ei koskisi

”Tilojen sulkeminen on aina viimesijainen keino”, sanoi sote-valiokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.).

4.2.2021 15:57

Helsinki

Sosiaali- ja terveysvaliokunta puoltaa viranomaisten toimivaltuuksien laajentamista koronavirustilanteen hillitsemiseksi. Hallitus on esittänyt tartuntatautilakiin muutoksia, joiden tarkoituksena on antaa viranomaisille lisää valtuuksia tukahduttaa koronaepidemiaa erilaisin rajoituksin.

Valiokunnan esityksestä antaman mietinnön mukaan viranomainen voi muutoksen myötä asettaa alueellisia rajoituksia elinkeino- ja harrastustoimintaan, kun se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi.

Toimenpiteet on valiokunnan mukaan porrastettu siten, että velvoitteita ja rajoituksia voidaan tiukentaa, jos aiemmat toimet eivät ole riittäviä. Viimesijaisena keinona laki mahdollistaa tilojen sulkemisen enintään kahdeksi viikoksi asiakkailta ja muilta toimintaan osallistuvilta.

– Tilojen sulkeminen on aina viimesijainen keino, sanoi valiokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) tiedotustilaisuudessa.

Hiihtokeskuksia ja eläintarhojen ulkotiloja sulkemismahdollisuus ei Lohen mukaan koske.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta ehdottaa, että valtioneuvosto valmistelee pikaisesti säännökset asiakastilojen sulkemisen aiheuttamien taloudellisten menetysten korvaamiseksi elinkeinonharjoittajille.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut