Liikunta- ja nuorisotilat pidetään Porissa kiinni toistaiseksi - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Liikunta- ja nuorisotilat pysyvät kiinni yleisöltä ja aikuisilta Porissa toistaiseksi – alle 20-vuotiaiden harrastusryhmät pääsevät sisälle

Uusista linjauksista päätetään ensi maanantaina.

Uimahallit pysyvät Porissa yleisöltä suljettuna toistaiseksi.

28.1. 14:55

Pori

Tammikuun loppuun asti jatkuvaksi ilmoitettua liikunta- ja nuorisotilojen sulkua on päätetty jatkaa Porissa edelleen helmikuussa. Liikunta- ja nuorisotilojen käyttöä rajoitetaan aikuisilta ja yleisöltä aiempaan tapaan siihen asti, kunnes uusista linjauksista päätetään, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Porin kaupungin on määrä arvioida tilojen käyttölinjauksia uudelleen ensi maanantaina viimeisimpien alueellisten suositusten sekä ohjeiden perusteella.

Rajoitukset koskevat sisäliikuntatiloja eli uimahalleja, maauimalaa, Karhuhallia, urheilutaloja, jäähalleja, kuntosaleja, nuorisotaloa ja muita nuorisotiloja, koulujen saleja sekä skeittihallia. Käyttörajoitukset koskevat yleisökäyttöä sekä aikuisten harrastustoimintaa.

– Kaupungin viimeisimmät päätökset tehtiin alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suositusten mukaisesti 31. tammikuuta asti. Työryhmä päättää uusista suosituksista tänään torstaina, ja kaupunki tekee niiden perusteella tarkemmat päätökset ensi maanantaina, kertoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti tiedotteessa.

Sisäliikuntapaikat pysyvät toistaiseksi suljettuna.

– Ulkoliikuntapaikat ovat suositustenkin mukaan käytössä, joten kannustan kaikkia nauttimaan talvesta hiihtoladuilla, luistelukentillä ja muualla ulkoilmassa, Lahti sanoo.

Lupa lasten ja nuorten harrastustoiminnalle kaupungin tiloissa annettiin Porissa alle 20-vuotiaille tämän viikon maanantaista alkaen. Alle 16-vuotialle lupa annettiin jo aiemmin.

Alle 20-vuotiaiden kilpailut, ottelut tai sarjatoiminta sisäliikuntatiloissa pidetään edelleen keskeytettynä. Alle 20-vuotiaat voivat nyt harjoitella toimintaan varatuilla vuoroilla turvavälein ja ilman lähikontaktia.

Porin kaupungin museot ovat tiedottaneet pitävänsä yksikkönsä suljettuna toistaiseksi. Kirjastot tarjoavat edelleen rajattua palvelua vain lainaustoimintaa varten.

Palmgren konservatorion lasten ja nuorten ryhmäopetus sekä kansalaisopiston kurssit alle 11 hengen ryhmissä alkoivat maanantaina.

Porin kaupunki tiedottaa koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn liittyvistä toimista ensi maanantaina.

Uutista päivitetty 28.1. kello 16.01: Muokattu otsikkoa ja uutisen alkua.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: