Lähes 30 altistui koronatartunnalle Winnovan Rauman toimipisteessä - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Lähes 30 altistui koronatartunnalle Winnovan Rauman toimipisteessä

Torstain aamupäivän tietojen mukaan 29 on altistunut koronavirustartunnalle Winnovan Satamakadun toimipisteessä Raumalla.

28.1. 10:56

Rauma

Winnovan Rauman Satamakadun toimipisteen opiskelijalla on todettu koronavirustartunta, jolle on alustavien tietojen mukaan altistunut oppilaitoksessa 29 henkilöä. Rauman terveyspalvelut sai tiedon tartunnasta keskiviikkoiltana (27.1.)

Tämän hetken tietojen mukaan altistuneissa on 24 opiskelijaa ja viisi henkilökuntaan kuuluvaa, Rauman kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kaikkiin altistuneisiin ollaan yhteydessä torstain aikana, ja heidät testataan ja asetetaan karanteeniin 14 päiväksi. Testaus ei kuitenkaan lyhennä karanteeniaikaa.

Rauman terveyspalvelut tekee tartunnanjäljitystyötä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin ja Winnovan kanssa.

WinNovan opetus jatkuu Raumalla niin, että osa koulutuksesta tapahtuu etänä ja osa lähiopetuksena. Tilat, joissa altistuminen on tapahtunut, on siivottu tarkasti.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: