Rauman koronatartuntojen määrä on selvässä kasvussa – kahdessa päivässä seitsemän uutta tartuntaa - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Rauman koronatartuntojen määrä on selvässä kasvussa – kahdessa päivässä seitsemän uutta tartuntaa

Uusia altistumisia Rauman suun ja terveydenhuollossa sekä yksityisyrityksessä.

Koronanäytteitä voidaan pian joutua testaamaan Raumalla entistä enemmän.

22.1.2021 12:54

Rauman koronatilanne on ottanut tällä viikolla suunnan huonompaan päin. Raumalla todettiin torstaina kaikkiaan neljä uutta koronatartuntaa ja perjantaiaamuna kolme lisää. Tartuntojen määrä on Raumalla selvästi kasvussa.

Rauman kaupungin terveyspalvelut sai torstaina tiedon koronatartunnasta Rauman suun terveydenhuollossa sekä raumalaisessa yksityisyrityksessä.

Kaupungin suun terveydenhuollon työntekijällä on todettu koronatartunta. Sen lähde on selvillä. Altistuneita on seitsemän, jotka ovat kaikki henkilökunnan jäseniä. Rauman suun ja terveydenhuollon potilaita ei koronalle altistunut. Kaikkiin altistuneisiin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin.

– Tilanteen vuoksi joitain hoitoaikoja joudutaan todennäköisesti perumaan kaikissa hammashoitoloissa henkilökuntavajeen takia, vastaava ylihammaslääkäri Kati Isotupa sanoo tiedotteessa.

Raumalaisessa yrityksessä koronatartunnalle on puolestaan altistunut 10 henkilöä. Tartunnanlähde on selvillä. Tässäkin tapauksessa altistuneisiin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin.

Karanteeni ei koske altistuneen henkilön perheenjäseniä, ja he saavat liikkua normaalisti.

Rauman kaupunki muistuttaa samalla, että Satakunnassa tulee edelleen noudattaa vahvaa maskisuositusta sekä turvavälejä. Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia kaikissa julkisissa sisätiloissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tarkentanut turvaetäisyyttä, jonka tulee jatkossa olla yli kaksi metriä.

Kokoontumisrajoitukset pysyvät Satakunnassa ennallaan. Aluehallintovirasto on antanut uuden määräyksen, joka on voimassa 24. tammikuuta–23. helmikuuta.

Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä, mutta sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää tilaisuuksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut