Satakunnan koronatilanne on pysynyt vakaana – Satasairaalassa hoidossa kaksi koronapotilasta - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Satakunnan koronatilanne on pysynyt vakaana – Satasairaalassa hoidossa kaksi koronapotilasta

Tartunnanjäljitys on Satakunnassa ripeää. Viime viikolla pystyttiin selvittämään noin 90 prosenttia tapauksista.

Kuvituskuva.

19.1. 12:25

Satakunnan koronatilanne on pysynyt vakaana, Satasairaalan tiedotteessa kerrotaan. Kaikkiaan THL:n rekisterin mukaan Satakunnassa on todettu epidemian alun jälkeen 410 tartuntaa. Sairaanhoitopiirin oman rekisterin mukaan tartuntoja on 436.

Satakunnan ilmaantuvuusluku on Suomen kolmanneksi alhaisin. Koko Suomessa ilmaantuvuus on nyt 63 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahdessa viikossa, kun se Satakunnassa on 12,5 tartuntaa.

Satasairaalan tiedotteen mukaan tartunnanjäljitys on Satakunnassa ripeää. Tartunnanlähde pystyttiin selvittämään viime viikolla noin 90 prosentissa tapauksista. Yli puolet Satakunnassa todetuista tapauksista oli peräisin ulkomailta ja ne selvisivät maahantuloseulonnoissa.

Satakunnassa uusia tartuntoja todettiin tiistaina ainakin Porissa kaksi, Raumalla yksi ja Eurassa yksi. Satakunnassa ei ole tullut tietoon uusia muuntuneiden viruskantojen aiheuttamia tapauksia aiemmin todettujen kahden tapauksen lisäksi. Kotimaasta saatujen uusien tartuntojen lähteet ovat Satakunnassa peräisin samasta taloudesta, lähipiiristä ja työpaikalta.

– Työpaikkojen taukotilat ovat osoittautuneet ongelmallisiksi. Niissä riittävien turvavälien pitäminen on tärkeä. Varsinaisia joukkoaltistuksia ei Satakunnassa ole ollut, mutta teho-osaston taukotiloissa tapahtuneiden mahdollisten altistusten vuoksi jouduttiin kaikkiaan kolmetoista henkilöä asettamaan karanteeniin, tiedotteessa todetaan.

Satasairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kaksi koronapotilasta. Teho-osastolla ei ole koronapotilaita.

Koronavarotoimet näyttävät vähentäneen myös muiden hengitystievirusten esiintymistä. Satakunnassa ei ole tällä epidemiakaudella todettu vielä yhtään influenssa A tai influenssa B tartuntaa eikä myöskään RS-virustartuntaa.

– Tämä on hyvin poikkeuksellista. Myös tavanomaisia hengitystieviruksia, kuten rinoviruksia on esiintynyt aiempaa vähemmän. Näytteitä on marraskuusta lähtien otettu systemaattisesti sairaalahoitoa vaativilta potilailta sekä tietyiltä riskiryhmiltä noin 300 kuukaudessa, tiedotteessa kerrotaan.

Satakunnan raportointikynnyksen ylittävissä kunnissa koronatartuntoja on raportoitu tähän mennessä seuraavasti: Porissa 143 (+2), Raumalla 92 (+1), Karviassa 62, Honkajoella 25, Eurajoella 18, Eurassa 17 (+1), Ulvilassa 15, Harjavallassa 7, Kankaanpäässä 6, Säkylässä 5, Nakkilassa 5 ja Jämijärvellä 5.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo, että Suomessa on raportoitu 217 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä koko Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 40 722 koronavirustartuntaa.

Yhteensä ainakin 55 kunnassa raportoitiin uusia tartuntoja. Kuntien tarkka määrä ei ole tiedossa, koska THL ei kerro tietoja kunnista, joissa tartuntojen määrä epidemian alusta alkaen on yhteensä alle viisi.

Ainakin seuraavissa kunnissa raportoitiin tänään uusia tartuntoja:

- Helsinki: 28 tartuntaa

- Espoo: 24 tartuntaa

- Vantaa: 20 tartuntaa

- Oulu: 17 tartuntaa

- Laitila: 16 tartuntaa

- Turku: 15 tartuntaa

- Seinäjoki: 14 tartuntaa

- Vaasa: 9 tartuntaa

- Tampere: 7 tartuntaa

- Kouvola: 4 tartuntaa

- Kajaani: 4 tartuntaa

- Lahti: 3 tartuntaa

- Pori: 2 tartuntaa

- Hämeenlinna: 2 tartuntaa

- Kaustinen: 2 tartuntaa

- Kaarina: 2 tartuntaa

- Tuusula: 2 tartuntaa

- Kotka: 2 tartuntaa

- Kempele: 2 tartuntaa

- Kirkkonummi: 2 tartuntaa

- Petäjävesi: 2 tartuntaa

- Uusikaupunki: 2 tartuntaa

- Valkeakoski: 2 tartuntaa

- Pöytyä: 1 tartunta

- Aura: 1 tartunta

- Lappeenranta: 1 tartunta

- Askola: 1 tartunta

- Jyväskylä: 1 tartunta

- Oulainen: 1 tartunta

- Loviisa: 1 tartunta

- Rauma: 1 tartunta

- Karkkila: 1 tartunta

- Kolari: 1 tartunta

- Porvoo: 1 tartunta

- Kontiolahti: 1 tartunta

- Soini: 1 tartunta

- Pudasjärvi: 1 tartunta

- Hamina: 1 tartunta

- Korsnäs: 1 tartunta

- Närpiö: 1 tartunta

- Tyrnävä: 1 tartunta

- Kauhava: 1 tartunta

- Parainen: 1 tartunta

- Rovaniemi: 1 tartunta

- Alavus: 1 tartunta

- Eura: 1 tartunta

- Pedersören kunta: 1 tartunta

- Kerava: 1 tartunta

- Mikkeli: 1 tartunta

- Raisio: 1 tartunta

- Salo: 1 tartunta

- Lempäälä: 1 tartunta

- Joensuu: 1 tartunta

- Kangasala: 1 tartunta

- Kannus: 1 tartunta

Tilanne sairaanhoitopiireittäin näkyy seuraavasta grafiikasta. Grafiikka näyttää ilmaantuvuuden eli koronavirustartuntojen määrän asukaslukuun suhteutettuna. Ilmaantuvuus on yksi mittari, jota THL ja hallitus käyttää epidemiatilanteen määrittämiseen. Määritelmän mukaan ilmaantuvuus on kiihtymisvaiheessa 10–25 tartuntaa ja leviämisvaiheessa 18–50 tartuntaa 14 päivän aikana 100 000 asukasta kohden.

Uutista on päivitetty kauttaaltaan kello 18.32 Satakunnan uusilla koronatiedoilla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: