Porin keskustan ravintolassa mahdollisia altistumisia koronalle - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Porin keskustan ravintolassa mahdollisia altistumisia koronalle: ”Väkeä oli kohtuullisen paljon, mutta kaikilla oli istumapaikka”

Yrittäjä Mika Tuhkanen on luottavainen sen suhteen, että ravintolassa ei olisi syntynyt lisätartuntoja.

13.1. 12:23

Pori

Porin perusturva on saanut tiedon mahdollisesta altistumisesta koronalle viime lauantaina 9. tammikuuta keskustan ravintolassa. Henkilö, jolla on todettu koronainfektio, on Porin perusturva tiedotteen mukaan ollut asiakkaana Beer Hunter’s -ravintolassa kello 21.30-23.

Samaan aikaan kyseisessä tilassa olleet ovat voineet altistua virukselle. Porin perusturvan tartuntatautiviranomaiset asettavat henkilön lähikontaktit karanteeniin.

– Asiakkaita oli mainittuna aikana kohtuullisen paljon, mutta kaikilla on ollut istumapaikat, ja jonotussysteemimme tiskin edessä auttaa turvavälien säilyttämisessä, toteaa Beers Hunter’sin yrittäjä Mika Tuhkanen.

Hän on sangen luottavaisena sen suhteen, että ravintolassa ei olisi syntynyt lisätartuntoja.

– Toisaalta on mukava, että hiljaisten viikonloppujen jälkeen paikalla oli hyvin väkeä, mutta tuon altistuksen kannalta tietysti ikävää.

Sen verran Tuhkanen oikaisee altistumisesta annettua tiedotetta, että Beer Hunter’s sulkee ovensa jo kello 22.30.

Ravintolan toiminta jatkuu ennallaan.

– Henkilökunnalla on kasvosuojat, ja käsidesit ja muut varotoimet pidetään samoin yllä edelleen.

– Tartunta ei ole meiltä tullut, eikä tartuntoja meiltä toivottavasti yhtään lähde eteenpäin, Tuhkanen sanoo.

Perusturvasta neuvotaan, että kyseisenä aikana mainitussa ravintolassa olleiden pitää tarkkailla tilannettaan ja jos ilmaantuu vähäisiäkin koronvirusinfektioon viittaavia oireita, pitää hakeutua testiin omaan terveyskeskukseen.

Tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä, nuha, kurkkukipu, maku- tai hajuhäiriö tai joskus ripuli. Oireettomia ei ole syytä tutkia. Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4– 5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1– 10 vuorokauden välillä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen numeroon 02 623 4333 joka päivä kello 8– 16. Muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan numeroon 116 117.

Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta www.pori.fi/korona.

Kiihtymisvaiheen maakunnissa, joihin Satakuntakin kuuluu, alkoholin anniskelu on kaikissa ravitsemisliikkeissä sallittu kello 7–22 välillä. Ravintola, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla auki kello 23:een asti ja käytössä voi olla puolet asiakaspaikoista.

Muut ravintolat saavat olla auki kello 24:ään ja käytössä saa olla kolme neljäsosaa asiakaspaikoista.

Kaikki ravintolat voidaan avata tunnin päästä sulkemisesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut