Satakunnan koronatilanne lähestyy perustasoa - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Satakunnan koronatilanne lähestyy perustasoa – suurin osa tartunnoista kotoa tai lähipiiristä

Nykyisiä suosituksia ja rajoituksia suositellaan jatkettavan tammikuun loppuun.

Kuvituskuva.

7.1. 21:06

Pori

Koronarajoitukset ja -suositukset näyttävät purevan varsin hyvin Satakunnassa. Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä totesi torstaina, että maakunta on edelleen kiihtymisvaiheessa mutta tilanne lähestyy perustasoa.

Koronaepidemia näyttää hidastuvan Suomessa laajemminkin, mutta Varsinais-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla epidemia on edelleen leviämisvaiheessa.

Työryhmä varoittelee tiedotteessa, että Satakunnan tilanteeseen liittyy vielä epävarmuustekijöitä, koska kahden viimeisen viikon aikana on otettu aiempaa vähemmän koronanäytteitä eikä uudenvuoden ja loppiaisen vaikutus vielä näy. Tilanne selkenee kahden seuraavan viikon aikana.

Työryhmä tarkensi voimassa olevia koronasuosituksia ja -rajoituksia ja suosittelee kunnille, että niiden noudattamista jatketaan tammikuun loppuun saakka.

Aluehallintoviraston määräys yleisötilaisuuksien henkilömäärän rajaamisesta 20 henkilöön on voimassa 23. tammikuuta saakka. Avi arvioi määräyksen jatkoa ensi viikon aikana.

Rokotukset alkavat kunnissa ensi viikolla

Koronavirusrokotukset etenevät Satasairaalassa suunnitellusti.

Toinen erä rokotteita saapui Satakuntaan torstaina, ja ensi viikolla maakunnan kunnat aloittavat rokottamisen koronapotilaita hoitavasta henkilöstöstä.

Työryhmän mukaan rokottamista kunnissa ei ole mielekästä aloittaa ennen maanantaita, jotta hävikkiä ei synny.

Koronatilanne torstaina

Satakunnassa oli torstaihin mennessä todettu yhteensä 398 koronatartuntaa. Luku on hiukan suurempi ja tarkempi kuin THL:n tartuntatautirekisterissä (384).

Koronakartan mukaan koko Satakunnan ilmaantuvuus on nyt 13,4 tartuntaa / 100 000 asukasta / 14 vrk.

Näytteitä on otettu kahdella viimeisellä viikolla aiempaa vähemmän. Positiivisten näytteiden osuus on 0,7 prosenttia.

Yli 95 prosenttia tartunnan lähteistä on Satakunnassa selvillä. Tartunnoista suurin osa on saatu joko samasta taloudesta (6) tai lähipiiriltä (suku tai ystävät) joulunvieton yhteydessä (7). Viime viikkoina ei ole todettu joukkoaltistuksia.

Satasairaalassa oli torstaina hoidossa kaksi koronapotilasta. Tehohoidossa ei ole koronapotilaita. Terveyskeskussairaaloissa on toipumassa kaksi potilasta.

Suositusten noudattaminen on avainasemassa

Alueelliset rajoitukset ja suositukset sekä tehokas tartunnanjäljitys näyttävät Satakunnassa tepsivän hyvin. Myös koko Suomen tilanne on kääntynyt paremmaksi.

Työryhmä muistuttaa tiedotteessa, että vuodenvaihteen juhlien ja alentuneiden testimäärien vaikutus ei vielä ole selvillä. Siksi on tärkeää, että paraneva tilanne ei johda varotoimien herpaantumiseen.

Määrätietoisesti toimien pystymme pitämään epidemian haitat mahdollisimman pieninä. Torstaina tarkistettujen rajoituksien myötä mahdollisuuksia harrastamiseen hallitusti lisätään. Koulut halutaan pitää lähiopetuksessa ja siksi maskien käyttöä yläkouluissa tehostetaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut