Ruotsissa pelätään, että sairaaloiden henkilökunta ei pian riitä hoitamaan koronapotilaita, Britannian sairaalat täpötäynnä - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Ruotsissa pelätään, että sairaaloiden henkilökunta ei pian riitä hoitamaan koronapotilaita, Britannian sairaalat täpötäynnä

Koronatilanne pahenee Ruotsissa ja Britanniassa. Kuvituskuva.

29.12.2020 20:42

Tukholma/Lontoo

Ruotsin koronatilanne pahenee. Maassa on rekisteröity viime viikon keskiviikon jälkeen yhteensä 205 uutta koronavirustartuntaan liitettyä kuolemantapausta. Koko epidemian aikana kuolleiden määrä nousee maassa näin ollen lähes 8 500:aan.

Uusia koronatartuntoja on rekisteröity Ruotsissa 23. joulukuuta jälkeen yhteensä vajaat 32 500.

Valtionepidemiologi Anders Tegnellin mukaan uusiin koronatilastoihin liittyy joulunpyhien takia huomattavan paljon epävarmuuksia ja viivettä.

Sosiaalihallituksen vt. kriisivalmiuspäällikkö Taha Alexandersson kertoo, että Ruotsin sairaalat ovat koronatilanteen vuoksi erittäin kovilla. Hänen mukaansa hengityskoneita ja muuta kalustoa on tarpeeksi, mutta ongelmana on henkilökunnan riittävyys.

– Tartuntojen leviäminen on saatava vähenemään. Paine on valtava, ja kaikki alueet ennustavat tilanteen pahenevan seuraavina viikkoina, Alexandersson sanoi tiistaina.

Hän vetosi uudenvuoden viettäjiin, jotta kaikkia tarpeettomia riskejä vältettäisiin.

Koronapotilaat täyttäneet sairaaloita Britanniassa

Britannian sairaaloissa on nyt enemmän koronapotilaita kuin kevään ensimmäisen korona-aallon aikana enimmillään, kertoivat viranomaiset tiistaina.

Lisäksi maassa kirjattiin tiistaina ennätysmäärä uusia koronatartuntoja, yli 53 000 uutta tautitapausta vuorokaudessa.

Maan kansallisen terveydenhuoltojärjestelmän (NHS) tilastojen mukaan sairaaloissa oli yli 20 000 potilasta, kun heitä keväällä oli enimmillään alle 19 000.

– Olemme palanneet jälleen takaisin myrskyn silmään samalla, kun koronaviruksen toinen aalto koettelee Eurooppaa ja myös tätä maata, summasi NHS:n johtaja Simon Stevens.

Britanniassa toivotaan koronarokotusten pikku hiljaa tuovan apua kriisiin.

– Jos rokotteen saatavuus jatkuu hyvänä, saanemme haavoittuvimmassa asemassa olevat rokotettua loppukevääseen mennessä. Se on kenties tulevan vuoden suurin yksittäinen toivonkipinä, Stevens sanoi.

Britannia kuuluu pahiten koronaviruksesta kärsineisiin maihin Euroopassa. Virukseen liitettyjä kuolemantapauksia on selvästi yli 70 000. Väkilukuun suhteutettuna koronavirukseen liitettyjä kuolemantapauksia on miljoonaa asukasta kohti yli tuhat. Suomessa vastaava luku oli tiistaina alle sata.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: