Uusitalo-Seppälä: Koronaepidemian paheneminen Satakunnassa näyttää taittuvan – Maskien yleistynyt käyttö ilahduttaa - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Uusitalo-Seppälä: Koronaepidemian paheneminen Satakunnassa näyttää taittuvan – Maskien yleistynyt käyttö ilahduttaa

Ylilääkärin mukaan nyt on erityisen tärkeää pinnistellä rajoitusten ja suositusten mukaisesti. Muuten tilanne voi ryöpsähtää Pohjois-Satakunnan tapaan uudelleen.

Maskien käyttö on Uusitalo-Seppälän mukaan yleistynyt ilahduttavasti.

14.12.2020 18:57

Koronaepidemia on yltynyt Satakunnassa viime viikkoina, mutta nyt tilanteen huononeminen näyttää olevan taittumassa. Näin arvioi Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Satasairaalassa ei ole tällä hetkellä yhtään koronapotilasta. Viimeisin covid-potilas kotiutettiin osastolta maanantaina.

Terveyskeskussairaaloissa on vielä toipumassa neljä koronapotilasta.

Uusitalo-Seppälä arvioi Satasairaalan tiedotteessa, että alueelliset rajoitukset ja suositukset sekä tehokas tartunnanjäljitys näyttävät Satakunnassa purevan. Tämä näkyy vähitellen laskevana ilmaantuvuuslukuna koko Satakunnassa.

– Pohjois-Satakunnan vaikea tilanne on paranemassa ja myös Rauman seudulla ilmaantuvuus on laskussa.

Sen sijaan Porissa uusia tapauksia on ilmaantunut viikonlopun aikana. Tuolloin kerrottiin tartuntatapauksista Porin poliisiasemalla.

Lue lisää: Porin poliisiasemalla tullut esiin koronavirustartuntoja – "Tilanne ei vaaranna poliisin kykyä hoitaa tehtäviään”

– Hiukan parantunut tilanne ei saa johtaa varotoimien herpaantumiseen, sillä kuten Pohjois-Satakunnasta nähtiin, tilanne voi hyvin nopeasti uudelleen huonontua, Uusitalo-Seppälä sanoo.

– On meidän kaikkien vastuulla, että voimme viettää joulua terveenä ja ilman pelkoa terveydenhuollon tai tartunnanjäljityksen ylikuormittumisesta.

Uusitalo-Seppälä muistuttaa, että avainasemassa ovat lähikontaktien määrän rajoittaminen, etäisyyksien pitäminen, käsihygienia ja laaja maskin käyttö julkisissa tiloissa.

– On ilahduttavaa, että satakuntalaiset näyttävät ottaneen tilanteen vakavasti ja esimerkiksi kaupoissa maskien käyttö on nyt varsin kattavaa.

Alueellisia suosituksia punnitaan jälleen torstaina ja silloin pyritään julkaisemaan ohjeistukset, jotka ulottuvat joulun ja vuodenvaihteen ylitse.

Satakunnassa on Uusitalo-Seppälän mukaan todettu yhteensä 342 koronatapausta.

– Luku on hiukan suurempi kuin tartuntatautirekisterissä, mutta vaatii vielä tarkastamisen, sillä mukana on joitakin jo aiemmin taudin sairastaneita henkilöitä.

THL:n lukema Satakuntaan on 338.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: