Karvian koronaketju vyöryy eteenpäin kuin lumipallo - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Karvian koronaketju vyöryy eteenpäin kuin lumipallo – yhtenäiskoulu siirtyi etäopetukseen

Karviassa yksittäinen tapahtumaketju muutti koronatilannetta radikaalisti.

Karvian kunnanviraston henkilökunta on suurimmaksi osaksi siirtynyt etätöihin.­

30.11.2020 18:14

Karvia

Karviassa koronatilanne muuttui radikaalisti lähes silmänräpäyksessä. Viime viikon loppupuolella paljastui useita koronatartuntoja ja altistuksia.

Kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma toteaa, että yksittäinen tapahtumasarja voi muuttaa kaiken.

– Se on kuin lumipallo, joka lähtee liikkeelle yksittäisestä tapahtumasarjasta. Siinä altistuu niin monia, kun oireet tulevat viiveellä ja testitulosten saaminen vie oman aikansa.

Karvian yhtenäiskoulussa siirryttiin maanantaina etäopetukseen, päiväkoti Kissankimallus pantiin kiinni ja kunnanviraston henkilökunta siirtyi pääasiassa etätöihin. Hoivakoti Annassa on vierailukielto ja ketään ei oteta nyt intervallijaksolle eikä uusia asukkaita myöskään oteta.

Karvian kunnanvirastollakin kaikki, jotka pystyvät, ovat etätöissä.

Hosiasluoma sanoo, että korona tuli Karviassa täysin puskista. Sen lisäksi se näyttää olevan herkästi tarttuvaa, sillä moni on altistunut oleskeltuaan sairastuneen kanssa samassa tilassa.

– Oireita voi tulla muutaman päivän päästä, mutta niiden ilmaantuminen voi kestää jopa 10 päivää.

Tämän vuoksi Hosiasluoma toivoo, että ihmiset jäisivät kotiin seuraamaan vointiaan, jos heillä on pienikin epäilys altistumisesta.

– Posassa on tehty tosi hyvää työtä, testattu ja jäljitetty altistuneita, mutta se kestää oman aikansa, ennen kuin tieto on perillä.

Testistä menee muutama päivä, ennen kuin altistunut kuulee asiasta.

– Nyt mennään eteenpäin viikko kerrallaan, mutta uskon, että nykyisillä ohjeistuksilla mennään joululomaan saakka, että saamme ketjun katki.

Arimo Koivisto kertoo, että lähes kaikki Karvian yhtenäiskoulun oppilaat ovat etäopetuksessa.­

Karvian yhtenäiskoulun rehtori Arimo Koivisto kertoo, että koulu siirtyi etäopetukseen. 1.–4.-luokkalaisilla ja erityisen tuen oppilailla on mahdollisuus tulla kouluun. Koulussa oli maanantaina noin kymmenkunta oppilasta. Lähes kaikki muut ovat etäopetuksessa.

Karvian yhtenäiskoulussa on reilu 200 oppilasta.

– Opettajat ovat koulussa, jos eivät ole karanteenissa, ja he ovat hajaantuneet omiin tiloihinsa ja järjestävät etäopetusta. Koulupäivä viedään läpi ihan lukujärjestyksen mukaan etälaitteiden välityksellä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?