Honkajokisen hoivakodin altistuneiden testit negatiivisia, karvialaisten tulokset valmistuvat lauantaina

Kuvituskuva

27.11.2020 21:49

Honkajokisessa hoivakoti Villa Rauhalassa koronavirukselle altistuneiden henkilökunnan ja asukkaiden näytteet olivat negatiivisia, tiedottivat Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä PoSa ja Satasairaala myöhään perjantaina.

Karvialaisen Anna-kodin testivastaukset valmistuvat lauantaina. Anna-kodin näytteet saapuivat laboratorioon niin myöhään, että niiden tulokset saadaan siksi vasta lauantaina.

Aiemmin päivällä kerrottiin mahdollisista korona-altistuksista hoivakodeissa Honkajoella ja Karviassa, sillä hoivakotien henkilökuntaan kuuluvilla todettiin perjantaina koronainfektio.

Tartunnat oli saatu vapaa-aikana, ja tartunnanlähde on selvillä.

Altistuneet on asetettu karanteeniin ja työjärjestelyjä on tehty, jotta hoitajamitoitus on riittävä.

Molemmissa hoivakodeissa on käytetty asianmukaisia suojaimia asukkaiden seurassa, mutta henkilökunnan välisissä kontakteissa suojaimet eivät ole olleet käytössä.

Negatiivisista näytteistä huolimatta tilannetta seurataan hoitokodilla seurataan Villa Rauhalassa tiiviisti 14 vuorokauden ajan. Jos oireita ilmenee, näytteet uusitaan. Hoivakodin työt jatkuvat suojaimin varustettuna.

Kummassakaan hoivakodissa ei järjestetä intervalleja toistaiseksi. Uusia asukkaita ei oteta, ja hoivakoteihin on asetettu vierailukielto.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut