Rekisterin häiriön vuoksi koronakartasta puuttui lukuja – Satakunnan kokonaisluku nyt 217 - Koronainfo - Satakunnan Kansa

Rekisterin häiriön vuoksi koronakartasta puuttui lukuja – Satakunnan kokonaisluku nyt 217

Kuvituskuva.

27.11.2020 19:23

Satakunta

Tartuntatautirekisterissä on tällä hetkellä toimintahäiriö, jota selvitetään, kerrotaan Satasairaalan tiedotteessa perjantai-iltana.

Satakunnan tänään koronakartassa julkaistusta luvuista puuttuu 14 tapausta. Perjantaina kello 18 Satakunnassa oli todettu kaikkiaan 217 varmistettua COVID-tapausta.

Viimeisten 14 vuorokauden aikana uusia tapauksia on tullut ilmi 65, ja viimeisen 14 vuorokauden ilmaantuvuus on noussut 30,1:een 100 00 asukasta kohti. Nousu on tapahtunut nimenomaan Pohjois-Satakunnassa, ja tilanne liittyy kahteen tartuntaketjuun ja joukkoaltistumisiin, joista on aiemmin tiedotettu.

Koko Satakunnassa siirryttiin torstaina kiihtymisvaiheeseen ja perjantaina Pohjois-Satakunnassa edelleen leviämisvaiheeseen.

Tartunnanjäljitys toimii tiedotteen mukaan erittäin tehokkaasti, ja karanteenit on pystytty asettamaan nopeasti. Esimerkiksi viime viikolla tartunnanlähde pystyttiin selvittämään 86 prosentissa tapauksista.

Tämän viikon 34 tapauksesta vain viidellä (15 %) tartunnanlähde oli avoin perjantaina illalla. Parissa tapauksessa tartunnanjäljitys oli juuri alkanut. Ainakin 18 oli jo valmiiksi karanteenissa diagnoosin tullessa.

Virukselle on ominaista, että se voi tarttua kaksi vuorokautta ennen oireiden alkua ja se asettaa haasteita tartunnanjäljitykselle. Tästä johtuen Pohjois-Satakunnassa on nyt jouduttu laajoihin karanteeneihin

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut