HUSin johtajaylilääkäri ohjeistaa pääkaupunkiseudulla asuvia – ”Kannattaa jäädä kotiin ja välttää tapaamisia, vaikka vanhemmat asuvat muualla Suomessa”

Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren mukaan pääkaupunkiseudun rajut koronatoimenpiteet laittavat monelta osin tavallisen elämän tauolle. Kaikki ei-välttämättömät sosiaaliset kontaktit pitää saada minimiin seuraavan kolmen viikon aikana.

HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi sanoo, että liikkuvuus on nyt pääkaupunkiseudulla 40 prosenttia normaalista, kun se keväällä oli 25 prosenttia. Liikkumista pitäisi nyt vähentää, että korona saadaan kuriin.

27.11.2020 13:16

Kaikki sisä- ja ulkotilaisuuksissa järjestettävät yleisötilaisuudet kielletään Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä 20. joulukuuta asti. Nämä maakunnat ovat nyt koronan pahimmassa vaiheessa eli leviämisvaiheessa.

Näin kertoi Etelä-Suomen aluehallintoviraston terveydenhuoltoyksikön päällikkö Mikko Floréen perjantaina pääkaupunkiseudun kaupunkien koronatiedotustilaisuudessa, jossa kerrottiin uusista kovista linjauksista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut