THL: Suomessa raportoitu yli 600 koronavirustartuntaa - Kankaanpää ja Honkajoki uusina kuntina THL:n koronakartalle, alueella useita joukkoaltistumisia - Koronainfo - Satakunnan Kansa

THL: Suomessa raportoitu yli 600 koronavirustartuntaa - Kankaanpää ja Honkajoki uusina kuntina THL:n koronakartalle, alueella useita joukkoaltistumisia

Osa maakunnista tiukensi koronarajoituksia.

Honkajoella on sitten koronavirusepidemian alun todettu 8 koronavirustartuntaa. Kunta ilmoittaakin nettisivuillaan, että PoSan covid-tilanne on merkittävästi huonontunut ja alueella on todettu useita joukkoaltistumisia.

27.11.2020 12:40

Helsinki

Suomessa on raportoitu 618 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Tartunnoista 184 on Helsingissä. Espoossa on 69 tartuntaa ja Oulussa 63.

Satakunnasta Ulvilassa, Porissa, Harjavallassa ja Raumalla on todettu yksi uusi covid-19-tartunta. Uusina kuntina THL:n koronakartalle nousivat Honkajoki ja Kankaanpää. Honkajoella on sitten epidemian alun todettu 8 tartuntaa, Kankaanpäässä 6.

THL ei kerro tietoja kunnista, joissa tartuntojen määrä epidemian alusta alkaen on yhteensä alle viisi.

Honkajoki ja Kankaanpää kertovatkin nettisivuillaan, että Pohjois-Satakunnan covid-19-tilanne on merkittävästi huonontunut ja alueella on todettu useita joukkoaltistumisia.

Esimerkiksi Honkajoen yhteiskoulussa ja kankaanpääläisessä päiväkodissa on todettu tartuntoja, jotka ovat johtaneet etäopetukseen ja karanteeniin.

Lue lisää: Honkajoen koko yhteiskoulu siirtyi etäopetukseen

Lue lisää: Kankaanpäässä päiväkoti Havun työntekijällä koronatatunta – kaksi ryhmää karanteeniin

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 908 tartuntaa, mikä on 1 960 enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Koronaepidemian alusta lähtien Suomessa on raportoitu yhteensä 23 766 tartuntaa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän myöhemmin tänään.

Kainuussa suositus enintään 10 hengen kokoontumisista sisätiloissa

Kainuu on tiukentanut koronarajoituksia maakunnan siirryttyä epidemian kiihtymisvaiheeseen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä ja Kainuun kuntien koronaepidemian johto- ja tiedotuskeskus totesi eilen, että Kainuu on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen.

Kainuun sote suosittelee Kainuussa enintään 10 henkilön kokoontumisia sisätiloissa ja kasvosuojainten käyttöä, jos turvavälejä ei ole mahdollista säilyttää.

Pohjois-Suomen avi ei ole kuitenkaan ainakaan vielä muuttanut määräystään kokoontumisrajoituksista. Sen mukaan joulukuussa yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, kunhan THL:n sekä opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) antamia ohjeita koronatartuntojen ehkäisemiseksi noudatetaan.

Pohjois-Suomen avi kuitenkin kehottaa ihmisiä noudattamaan Kainuun soten nyt antamaa suositusta. Lisäksi huomautetaan, että aiemmin annettua määräystä voidaan tarvittaessa muuttaa nopeallakin aikataululla.

Kainuun soten tiedotteessa kerrotaan, että maskia tai visiiriä tulee suositusten mukaan käyttää esimerkiksi joukkoliikenteessä ja julkisissa tiloissa, kaupoissa, kirkoissa, museoissa ja vastaavissa sisätiloissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää.

Kainuun soten mukaan positiivisten tartuntojen osuus testatuista ihmisistä on 1,3 prosenttia. Kokonaisilmaantuvuus on puolestaan ylittänyt 20 tapausta 100 000 asukasta kohti viimeisen kahden viikon aikana.

Kanta-Hämeen ennakoidaan siirtyvän ensi viikolla leviämisvaiheeseen

Kanta-Hämeessä annettiin myös uusia suosituksia, jotta maakunnan koronatilanne saataisiin käännettyä parempaan suuntaan. Kanta-Hämeen pandemiaryhmä ja maakunnan kuntajohtajat totesivat eilen, että maakunta on yhä epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta siirtymässä todennäköisesti ensi viikolla leviämisvaiheeseen.

Kanta-Hämeessä ei suositella järjestettäväksi yli 10 hengen yksityistilaisuuksia. Lisäksi yleisötilaisuuksissa suositellaan pidättäydyttävän yli 10 hengen tilaisuuksista. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 10 henkeä, jos niissä voidaan noudattaa THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön antamia ohjeita.

– Kantahämäläisille suositellaan välttämään tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen alueille tai leviämisvaiheen aikana alueelta muualle, tiedotteessa sanotaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut