Maskisuositus koko Satakuntaan ja oppilaitoksiin - rajoituksia myös pikkujoulujen ja urheilukilpailujen järjestäjille

Satakunnan alueelle tulee maskisuositukset.

27.11.2020 10:30

Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän mukaan koronavirusepidemia on Satakunnassa kiihtymisvaiheessa.

Työryhmän päätös perustuu kokonaisarvioon.

Positiivisten näytteiden osuus koko Satakunnassa on matala 0,6 % ja näytteiden oton aktiivisuus on hyvä.

Kouluihin maskisuositus maanantaina

Alueellinen työryhmä suosittelee vakavasti suu-nenäsuojuksen laajaa käyttöä koko Satakuntaan THL:n kiihtymisvaiheen suosituksen mukaisesti.

Suositus laajenee koskemaan myös toisen asteen oppilaitosten henkilöstöä ja oppilaita (lukiot, ammattioppilaitokset, ammattikorkeakoulu), sekä perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa.

Niissä oppilaitoksissa, joissa yläkoulu on toisen asteen oppilaitoksen yhteydessä, suositus koskee myös yläkoulun oppilaita. Varhaiskasvatuksessa maskin voi korvata visiirillä.

Suositus tulee voimaan maanantaina 30. marraskuuta.

Yksityistilaisuuksiin enintään 20 henkilöä

Työryhmä suosittelee, että yli 20 henkilön sisätiloissa pidettäviä yksityistilaisuuksia ei järjestettäisi eikä niihin osallistuttaisi.

Lisäksi se suosittelee, että leviämisvaiheen alueilta saapuvien vieraiden kutsumisessa tulee käyttää harkintaa.

Samoin työyhteisöjen tilaisuuksien järjestämisessä tulee käyttää erityistä harkintaa ja pyrkiä rajaamaan sisätiloissa pidettäviin tilaisuuksiin työyhteisöjen henkilöitä enintään 5 samaan tilaisuuteen.

Myös yksityisissä tilaisuuksissa tulee käyttää suu-nenäsuojusta, mikäli turvaetäisyyksien pito ei onnistu.

Maskisuositus myös ylioppilasjuhlissa

Oppilaitosten järjestämät ylioppilasjuhlat tulee järjestää turvavälit ja hygieniaohjeet huomioiden, osallistujat on hyvä rajata ylioppilaisiin, henkilökuntaan ja esiintyjiin. Maskisuositus on voimassa myös ylioppilasjuhlissa.

Lue lisää: Psyl aikoo järjestää Porin aikuislukion kanssa yhteiset sadan hengen yo-juhlat – Uusi suositus häätää vieraat pois, kotijuhliin 20 hengen rajoitus

Urheilurajoitukset eivät koske liigaa

Harrastustoiminnassa työryhmä suosittelee joukkueurheilun ja kontaktilajien kilpailutoiminnan rajaamista vain omalle alueelle.

Rajoitus ei koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Harrastustoiminnassa ja julkisten tilojen käytössä on huolehdittava, että osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti keskiviikkona, että Satakunnassa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi jatkossakin järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden.

Suositus matkustamisen välttämisestä

Matkustamisen osalta suositellaan välttämään tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen maakuntiin.

Suositus etätyöstä

Valtioneuvosto suosittelee, että julkisen sektorin työtekijät työskentelisivät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat.

Valtioneuvosto suosittelee vastaavaa laajaa etätyötä myös yksityisille työnantajille. Lähi- ja etätyön yhteensovittamisen arviointi tapahtuu työpaikoilla. Lisäksi työpaikoilla tulee edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Etätyötä suositellaan myös Satakunnassa lisättäväksi valtioneuvoston ohjeiston mukaisesti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut