Tukholman tilanne on vakava – joka viides viime viikolla Tukholmassa testattu kantoi koronavirusta

Koronaviruksen toinen aalto leviää vauhdilla Tukholmassa. Arkistokuva Tukholman keskustasta.

9.11.2020 20:03

Moskova/Budapest

Koronaviruksen toinen aalto leviää vauhdilla Ruotsissa. Viime viikolla Tukholmassa testattiin noin 42  000 ihmistä, joista joka viides eli noin 8  400 ihmistä oli viruksen kantaja. Asiasta kertoi maanantaina Dagens Nyheter -lehti. Uutistoimisto TT:n mukaan Tukholman alueen viranomaiset luonnehtivat tilannetta vakavaksi.

Toissa viikolla tartunnan saaneita Tukholman alueella testatuista oli 16,3 prosenttia ja sitä edellisellä viikolla 8,4 prosenttia.

Lehden mukaan myös sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on kasvanut hurjasti. Tukholman alueen ylilääkärin Johan Brattin mukaan sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on yli kaksinkertaistunut viime viikon aikana, mikä on enemmän kuin viranomaiset ovat odottaneet.

TT:n mukaan Tukholman alueen sairaalat ovat alkaneet jälleen siirtää tulevaisuuteen suunniteltuja leikkauksia. Maanantaina Tukholman alueella sairaalahoitoa tarvitsi koronaviruksen vuoksi 349 ihmistä, joista 34 oli tehohoidon tarpeessa. Perjantaina sairaalahoidossa oli 273 ihmistä.

Keväällä koronaviruksen ensimmäisen aallon riehuessa pahimmillaan Ruotsissa sairaalahoidossa oli Tukholman alueella noin 1  100 potilasta.

Ukrainan presidentillä korona, Venäjällä ennätyksellinen määrä tartuntoja

Ukrainan presidentillä Volodymyr Zelenskyillä todettiin maanantaina koronavirustartunta. Asian vahvisti Zelenskyin kanslia Facebookissa.

Zelenskyi voi kanslian mukaan hyvin. Hän on eristyksessä, mutta jatkaa tehtäviensä hoitamista.

Johns Hopkins -yliopiston koronavirusseurannan mukaan Ukrainassa on todettu yli 483  000 koronavirustartuntaa. Virukseen liittyviä kuolemia on raportoitu yli 8  800.

Venäjällä raportoitiin maanantaina liki 21  800 uutta koronavirustartuntaa. Kyse on suurimmasta päivittäisestä todettujen tartuntojen määrästä.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov myönsi, että tartuntamäärien tasainen kasvu Venäjällä pysyy huolestuttavana.

Tähän mennessä Venäjällä on raportoitu Johns Hopkinsin seurannan mukaan kaikkiaan liki 1,8 miljoonasta koronatartunnasta ja lähes 30  800:sta koronaan liittyvästä kuolemantapauksesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut