Rauman telakalla on todettu kaksi uutta joukkoaltistumista koronalle – sairastuneet eivät altistuneet aiemmassa joukkoaltistuksessa

Rauman telakkalla on tapahtunut tällä viikolla koronaviruksen joukkoaltistuminen. .Arkistokuva on tämän vuoden ja rakennettava alus on Wasa Linen Auirora Botnia -matkustaja-autolautta.

9.11.2020 16:59

Rauma Marine Constructions Oy:n telakalla on todettu kaksi uutta joukkoaltistumista koronavirukselle, kertoo Rauman kaupunki tiedotteessa.

Rauman kaupungin terveyspalvelut sai maanantaina aamupäivällä tiedon telakan työntekijällä todetusta koronavirustapauksesta. Uusi joukkoaltistuminen tapahtunut telakalla 3.–5. marraskuuta.

Maanantaina iltapäivällä kaupungin terveyspalvelut sai lisäksi tiedon toisesta telakka-alueella ilmenneestä tartuntatapaus, jota selvitetään parhaillaan.

Altistuneita on yhteensä 23. Heihin on määrä ottaa yhteyttä vielä maanantain aikana. Altistuneet asetetaan karanteeniin.

Sairastuneet henkilöt eivät ole olleet telakalla 2.–3. marraskuuta sattuneen joukkoaltistuksen 21 altistuneen joukossa.

Joukkoaltistuminen Rauman telakalla – myös raumalaisessa ravintolassa asioineita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan

– Nyt altistuneiden joukossa on kuitenkin kaksi samaa henkilöä kuin telakan edellisessä joukkoaltistuksessa, ja heidät tullaan testaamaan. Muut altistuneet testataan vain, mikäli heillä ilmenee koronavirusinfektioon sopivia lieväkin oireita, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall tiedotteessa.

Rauman kaupungin terveyspalvelut muistuttaa, ettei altistumistilanteessa olleen oireettoman henkilön rutiininomaista testaamista suositella. Testi ei sulje pois koronainfektiota, eikä tartunta näy testissä heti.

Infektion itämisaika on tavallisimmin 4–5 vuorokautta, mutta se voi vaihdella 1–10 vuorokauden välillä. Näin ollen negatiivinen testitulos ei vapauta altistunutta karanteenista.

Kaikkiaan Raumalla on tähän mennessä todettu 41 koronavirustartuntaa.

FAKTA

Koronainfektion oiree

Taudin alkuvaiheen oireina voi olla kuumetta, yskää, kurkkukipua, nuhaa, hengenahdistusta, painon tunnetta rinnalla, päänsärkyä ja/tai lihaskipua. Huonovointisuus ja yleiskunnon lasku sekä maku- ja hajuaistin häiriöt ovat tyypillisiä.

Noin 10 prosentilla potilaista alkuoireena voi olla suolisto-oireita, kuten pahoinvointia, lievähköä ripulia, lievää vatsakipua, mutta yleensä potilailla on myös jokin muu koronainfektioon viittaava oire.

Kuumetta on vain noin puolella ennen hoitoon hakeutumista. Oireet esiintyvät erilaisina yhdistelminä ja voivat olla lieviä.

Lähde: Rauman kaupungin terveyspalvelut

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut