Kehity menestyjien reseptillä

”Parhaat mestariteokset rakennetaan yhdessä”, kirjoittaa kolumnisti Juulia Nevala.

Olen viime kuukausina keskustellut monen yritysmaailmassa pitkälle päässeen vaikuttajan kanssa menestymisestä. Mitä rakennuspalikoita tarvitaan, että voi edetä oman alansa huipulle? Ja vaikka ei tavoittelisi huippua, mitä vaaditaan, että kehittyy paremmaksi?

Yhtä oikeaa vastausta ei tietenkään ole, mutta kaikissa keskusteluissa on noussut esiin kerta toisensa jälkeen sama teema: ympärillä olevat ihmiset. Kukaan menestyjistä ei ole raivannut tietään korkeimmalle korokkeelle yksin.

Monella meistä on jonkinlaisia urahaaveita, vaikka ne eivät liittyisikään oman ammattialan huipun valloitukseen. Jos näitä yritysmaailman menestyjiä on uskominen, omaan unelmakohteeseen päästäksemme tarvitsemme ympärillemme ihmisiä. Mutta mistä lähteä liikkeelle oman voittajajoukkueen kasaamisessa?

1.Sanoita ensin itsellesi, mitä haluat saavuttaa. Niin kuin kaikilla elämän matkoilla, on tiedettävä tavoite, jotta voi suunnitella askeleet sitä kohti.

2.Ymmärrä, mitä et ymmärrä. Kukaan meistä ei ole kaikkien osaamisalojen asiantuntija, eikä tarvitsekaan. On tärkeää tunnistaa, missä asioissa kannattaa pyytää apua ja kuunnella itseään viisaampia.

3.Kerää ympärillesi ihmisiä, joilla on osaamista, jota sinulla ei ole. Ja ota oppia! Kun hyppäät heidän mukanaan omalle epämukavuusalueellesi, se pakottaa kehittymään.

Epämukavuusalueelle menemisestä puhutaan välillä jopa liiaksi asti, mutta prosessissa on pointtinsa.

Ihminen on varsin usein sen verran mukavuudenhaluinen, että haluaa pysytellä omalla, tutulla alueellaan. Tutut kuviot eivät kuitenkaan haasta tai tarjoa tarpeeksi uusia ärsykkeitä, jotta ihminen voisi saavuttaa sen parhaan lopputuloksen – mikä ikinä se sitten onkaan.

Itse olen saanut kokea työelämässä monesti ympärillä olevien osaajien vaikuttavan voiman. Heidän ansiostaan olen joutunut hyppäämään altaan syvään päähän paljon useammin kuin olisin itse uskaltanut.

Helppouteen on kiva tuudittautua, mutta juuri ne itselle vaikeammat ja uudet asiat ovat pakottaneet kehittymään.

Kuten hyvä ystäväni ja kollegani Emma Lehtisaari kirjoitti taannoin LinkedInissä, ihminen ei ole koskaan valmis. Kehittyäkseen pitää olla tiedonjanoinen, hyväksyä oman osaamisensa rajallisuus ja ympäröidä itsensä oikeanlaisilla ihmisillä.

Tässä siis resepti vapaaseen käyttöön. Kliseistä ehkä, mutta fakta kuitenkin: parhaat mestariteokset rakennetaan yhdessä. Oman elämänsä tiimiä voi kuka tahansa meistä vahvistaa itse.

Tarvitaan vain uskallusta tutustua uusiin ihmisiin ja halu kehittyä.

Kirjoittaja on copywriter ja toimittaja.

Kukaan menestyjistä ei ole raivannut tietään korkeimmalle korokkeelle yksin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut