Ylösnousseen todistajat

Jeesus ei muistellut kärsimäänsä pahaa, vaan antoi anteeksi. Hän kutsui yrittämään uudelleen.

Ylösnousemukselle löytyi todistajien joukko. Mutta he eivät näyttäytyneet ulkopuolisille erityisen edustavina ja vaikuttavina todistajina. Yhtäkään oppinutta, suuren neuvoston jäsentä tai varakasta maanomistajaa ei löytynyt.

Opetuslasten maine oli luultavasti pohjamudissa. Nämä samaiset ihmisethän olivat hiljattain hylänneet opettajansa, kieltäneet edes tuntevansa tätä ja esimerkiksi ryhmän entinen rahastonhoitaja oli se, joka oli kavaltanut Jeesuksen.

Tämä ei saa heitä näyttämään luotettavilta todistajilta. Saatettiin ihmetellä, miten Jeesus oli edes ottanut seuraajikseen tällaisia ihmisiä.

On itseasiassa ihme, että Jeesus ilmestyi ylösnousemuksensa jälkeen opetuslapsilleen. Varmasti moni olisi ollut ymmärtäväinen, jos Jeesus olisi katkaissut välit ja etsinyt uudet opetuslapset, joiden kanssa aloittaisi alusta. Mutta näille pettureille Jeesus kaikesta huolimatta ilmestyi.

Hän ei muistellut kärsimäänsä pahaa, vaan antoi anteeksi. Hän kutsui yrittämään uudelleen. Kaiken tapahtuneen jälkeen hän uskalsi antaa heille vielä uudenkin tehtävän. Eikä mitään helppoa ja pientä aloitustehtävää vaan todellisen koitoksen.

Jeesuksen seuraajien tulisi viedä sanoma hänestä maailman ääriin asti. Se tuntui varmasti uskomattomalta niin opetuslapsista kuin ulkopuolisistakin.

Vähän aikaa sitten opetuslapset eivät olleet edes uskaltaneet sanoa maamiehilleen olevansa Galileasta ja nyt heidän tulisi opetella vieraita kieliä. Osa ei ollut uskaltanut lähteä edes ristin juurelle ja nyt heidän pitäisi lähteä suurkaupunkeihin. Jos Jeesus ei ollut voinut luottaa edes siihen, että he valvoisivat hetken puutarhassa, niin miten tämä toteutuisi.

Samat ihmiset, jotka olivat aiemmin niin raskaasti epäonnistuneet, täyttivät tämän mahdottomalta tuntuneen tehtävän. Vaikuttava todistus. Opetuslasten kokemuksessa ja elämäntarinassa on toivoa ja valoa. Näin toteutui totisesti lupaus, että Jumala ei katso ihmisen pintaan vaan sydämeen.

Tämän päivän todistajille valtaisa tehtävä on sama, mutta niin on onneksi suunnaton anteeksianto ja rakkaus.

Kirjoittaja on Euran seurakunnan kirkkoherra

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut