Marinin malli pakottaa puolueet julkkisjahtiin

”Kaikilta hallituspuolueilta ei löydy yhtä valovoimaista tienviittaa kuin demareilta, joten puoluejohtajien avustajiksi on palkattava julkkiksia”, venkoilee Juha Ståhle kolumnissaan.

16.8. 3:00

Vieläkö on isoja kesäfestareita jäljellä? Helsingin Flow sujahti niin nopeasti ohi, että en edes ehtinyt nostaa päätä marjapensaasta.

Onneksi on netti, jonka uutisista sai käsityksen, mitä siellä isolla kirkolla oikein tapahtui.

Pikasilmäyksen perusteella yksi pääesiintyjistä oli Suomen pääministeri Sanna Marin (sd.). Hän sai julkisuutta enemmän kuin moni muu ja suurin piirtein yhtä paljon kuin Erika Vikman.

Käsitys on väärä. Marin ei tiettävästi kiivennyt lauteille laulamaan tai soittamaan, toisin kuin Vikman. SDP:n puheenjohtaja pääsi kuviin ja otsikoihin, koska hän poseerasi milloin kenenkin julkkiksen otoksissa joko glittermekossa tai topissa.

Puolueet ovat pohtineet iät ja ajat, miten ne pysyisivät mahdollisimman paljon esillä vaalien välissä ja varsinkin niiden alla. Toritapahtumat eivät vedä, puhetilaisuuksissa ei ole ketään, paneelit eivät kiinnosta. Marinin mallilla tulee muutos: Sehän, siis julkisuus, tulee ihan ilmaiseksi ja itsestään, kuin pyytämättä ja yllättäen.

Kaikilta hallituspuolueilta ei kyllä löydy yhtä valovoimaista tienviittaa kuin demareilta, joten puoluejohtajien avustajiksi on palkattava julkkiksia.

Marinin hallitus tosin tunnetaan jo nyt kokoonpanona, jolla on avustajia enemmän kuin lääkäri määrää, mutta mitä väliä. Annetaan mennä, kun on alamäki.

Menkööt viimeisetkin siemenperunat ja hoitajamitoitukset.

Pääministeri on jo julkkis, SDP ei tarvitse ketään otsikoihin päästäkseen. Sen sijaan valtiovarainnministeri Annika Saarikon (kesk.) medianäkyvyydelle tekisi hyvää, jos vieressä hymyilisi Diili-voittaja Sointu Borg.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) pompsahtaisi otsikoihin entistä useammin, jos uutena avustajana totuuksia laukoisi toinen varsinaissuomalainen, oopperadiiva Karita Mattila. Sirpa Selänne on toinen vaihtoehto, jos Mattilalla ei ole aikaa.

Vihreiden ruorihenkilön Maria Ohisalon julkkis löytyy omasta takaa. On aika päästää kansanedustajana vaisusti esiintynyt Pirkka-Pekka Petelius – muun muassaa Herra 47, Naima Aslak ja James Potkukelkka – irti. Peteliuksen muinaissuomalaisen perinteen mukaisesti pyöräyttämä vihreä versio pääsiäishanukkaasta olisi todellinen killeri ensi kevään eduskuntavaalien alla.

Jos rkp:läiset ovat niin hukassa, että eivät löydä sopivaa linssiludetta, kannattaa kysäistä puolueen kartanlukijaksi Janni Hussia. Jo alkaisivat Anna-Maja Henrikssonin sanomiset kiinnostaa.

Entä oppositio?

Mikä nostaisi kaukana Kainuussa olevan pessimisti-Puolangan mökkiläisenä viihtyvän Petteri Orpon (kok.) tunnettuutta? Pelkkä kalakeittoreseptin esittely ei riitä. Olisikohan Cheek käytettävissä?

Persujen julkisuuden voi pelastaa vain uudelleen tuleminen. Pohjois-Satakunnassakin alkaisi taas tapahtua, kun Jussi Halla-aho astuu takaisin puolueen johtoon ja Laura Huhtasaari presidenttiehdokkaaksi.

Liike Nytillä on jo Hjallis ja VKK:lla Ano.

Kirjoittaja on entinen politiikan toimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut