Kohtaaminen lähikaupassa avasi silmäni arjen mahdollisuuksille

Satakunnan Kansan kesätoimittaja Julia Häkkinen pohtii kolumnissaan, miten lähikaupassakin käyminen voi piristää arkea.

18.7. 3:00

Tavallinen arkipäivä. Menen jälleen töiden jälkeen lähikauppaani tekemään ruokaostokset. Kuulokkeet päässä musiikin soidessa selailen ruokakaupan hyllyjä miettien, mitä ostan. Tarjonnan selailu keskeytyy, kun lähellä oleva vanhempi rouva kysyy minulta jotain.

Hetken mietin, erehtyykö hän luulemaan minua henkilökunnan jäseneksi, mutta otan kuulokkeet korviltani kuullakseni hänen asiansa. Ystävällinen nainen kertoo olevansa Porissa vain käymässä ja kysyy, missä on patonkeja. Hän toteaa, että tarvitsisi heti valmiita leipiä hänen edessään olevien lämmitystä tarvitsevien sijaan.

Lähden opastamaan rouvaa hyllylle, jossa on eväspatonkeja. Tutkimme yhdessä leipävalikoimaa, jotta oikeanlaiset löytyvät. Maut, hinnat ja vanhenemispäivämäärät on kirjoitettu pienellä präntillä, joten toimin hänen lukulaseinaan. Pienen tiirailun jälkeen oikeanlaiset patongit löytyvät. Rouva kiittää minua ja jatkamme molemmat hymyillen matkaamme eri suuntiin.

Maut, hinnat ja vanhenemispäivämäärät on kirjoitettu pienellä präntillä, joten toimin hänen lukulaseinaan.

Pieni arjen ilahduttava kohtaaminen tarvitsee vain hetken pysähtymisen sekä korvien ja silmien avaamisen. Kuulokkeet päässä vauhdilla menemällä voi jäädä vaille samantyyppisistä piristävistä kohtaamisista.

Samanlaisia pieniä hyviä tekoja on jokaisen helppo harrastaa. Heilauta kättäsi kiitokseksi, kun autoilija antaa sinun ylittää suojatien. Pidä takanasi tulevalle ovea auki. Asiakaspalvelutilanteissa tervehdi ja sano kiitos. Ole avuksi kanssakulkijalle, kun hän tarvitsee apua.

Muut huomioimalla voi vaikuttaa kanssaihmisten viihtymiseen. Lisäksi siitä voi saada itselleen hyvän mielen. Kaikki tämä täysin ilmaiseksi.

Heilauta kättäsi kiitokseksi, kun autoilija antaa sinun ylittää suojatien.

Ilmapiirin tekevät ympärillä olevat ihmiset. Jos kohtaa tökerösti käyttäytyviä kanssakulkijoita, oma hyvä mieli voi kääntyä ärsytykseksi. Samoin positiiviset kohtaamiset voivat muuttaa huonon päivän hyväksi.

Pienillä askelilla voi siis tehdä toisten päivistä parempia. Tässä pätee vanha viisaus, eli niin metsä vastaa kuin sinne huutaa.

Pidetään silmät auki ja ollaan avoimia erilaisille tilanteille sekä kohtaamisille, kun kuljemme kaupungilla. Koskaan ei voi tietää, mitä yllättävää päivä tuo tullessaan ja mitä kanssaihmisten kohtaamisista voi seurata.

Kirjoittaja on Satakunnan Kansan kesätoimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut