Tältä tuntuu olla jatseilla pitkän tauon jälkeen

Pori koki ihmeellisen muodonmuutoksen. Sitten katsoin sääennustetta.

14.7. 20:19

Kun pandemia alkoi, kuvittelin naiivisti yksittäistä päivää, jolloin se päättyisi. Haaveissani kaupunki täyttyisi valtavalla juhlalla, kun kaikki ihmiset lähtisivät yhtä aikaa kaduille riemuitsemaan vaaran väistyttyä. Vuosisadan bileet!

Keskiviikkoiltana Porissa tuntui, että tuo juhlan päivä koitti. Korona ei ole kadonnut, mutta se on poistunut ihmisten mielistä. Tuntui kuin koko Pori olisi pakkautunut Kirjurinluotoon seuraamaan Erinin ilmaiskeikkaa. Jono katsomaan ibeä kiemurteli pitkällä matkalla, ja Taavi-silta tukkeutui kulkijoista. Kaupunki riemuitsi, soi ja juhli.

Pori koki ihmeellisen vuosittaisen muodonmuutoksen, josta se on tullut tunnetuksi. Viikon ajan tämä olisi Suomen paras paikka.

Sitten katsoin sääennustetta ja palasin maan pinnalle.

Torstaina alkoivat Pori Jazzin pääkonsertit Kirjurinluodossa. Väistämättä juhlamieltä latistaa, kun niskaan ropsii vettä. Torstain sää oli kuin Irlannissa: niin vaihtelevaa, että ihmiset pukivat ja riisuivat koko ajan.

Festivaali alkoi hieman vaisusti, kun väkeä oli alueella vähän. Toisaalta tunnelma oli päivän alussa lokkilavamaisen harras, musiikkiin tiukasti keskittynyt.

Paluu Pori Jazziin tuntui hyvän ystävän tapaamiselta pitkän ajan jälkeen. Ensin iski jälleennäkemisen ilo, sitten yhteiselo jatkui kuin taukoa ei olisi ollutkaan. Paluu normaaliin tuntuu luonnolliselta. Näin alueella koko päivänä maskin yleisössä vain yhdellä hengellä.

Kun Lady Blackbird eläytyi Lokkilavalla Nina Simonen lauluihin, aloin tuntea toivoa juhlien jatkumisesta. Lokkilavan edusta oli niin täynnä kuulijoita, ettei sinne enempää olisi mahtunut, Lady Blackbird tunnelmoi sielukkaasti, ja aloin uskoa, että tunnelma tihenee ja väki saapuu paikalle epävakaasta säästä huolimatta.

Päälavan edustalla todellisuus näyttäytyi toisenlaisena. Kirjurinluoto Arenalla oli torstaina melkoisen väljää. Sääennusteet näyttivät tätä kirjoittaessa ikäviltä koko festivaalin ajan. Tätä ei olisi festivaalille toivonut pandemia-ajan hiljaisuuden jälkeen. Tekee mieli vedota: Älkää välittäkö säästä! Sadetakki niskaan ja menoksi!

Oikaisu 15.7. kello 11.15: Tekstissä mainittiin alun perin epähuomiossa Ladybird, kun nimi on oikeasti Lady Blackbird.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut