Narkkarit veivät lääkkeeni – suurelta enemmistöltä poistetaan etuja pienten vähemmistöjen väärinkäytösten vuoksi

Tehokasta yskänlääkettä ei enää myydä, sillä se on katukaupassa myytävä huume.

17.7. 7:45

Minua vaivasi pitkään jatkunut yskä. Se alkoi jo toukokuussa eikä ole vieläkään kokonaan ohi.

Syksyllä 2016 minua koetteli sama vaiva. Silloin kauan kestänyt kröhiminen loppui kertarykäisyllä, kun sain oikeaa lääkettä. Sen nimi oli Codesan Comp.

Tiedustelin nytkin lääkäriltä mahdollisuutta saada Codesan-resepti, mutta se ei tullut kuuloonkaan. Kodeiinia, efedriiniä, difenhydramiinia ja kokillaanauutetta sisältävää lääkettä ei kuulemma enää määrätä, koska sitä käytetään väärin. Se on katukaupassa myytävä huume.

Alkoi harmittaa. Miksi tavallisten potilaiden suuren enemmistön saatavilta on poistettu tehokas lääke vain siksi, että erittäin pieni narkkariryhmä vetää sillä pimeästi päänsä sekaisin? Samalla logiikalla pitäisi kieltää Koskenkorvan myyminen.

”Kyse on joukkorangaistuksesta. Jos kymmenelle tenavalle annetaan tikkunekut ja yksi alkaa tökkiä omalla nekullaan kissaa tai tahmata sohvaa, otetaanpa tikkarit pois kaikilta.”

Puistoista vietiin penkit

Mietin asiaa enemmänkin. Päättelin, että Codesan kuuluu samaan sarjaan kuin puistonpenkit, levähdysalueet ja nakuranta.

Jos jokin marginaaliryhmä käyttää jotakin tuotetta tai toimintoa lainvastaisesti tai sopimattomasti, viranomaiset pääsevät vähimmällä, kun eliminoivat hela hoidon pois kuleksimasta.

Iäkkäät vanhempani ihmettelivät taannoin, miksi heidän kotikaupunkinsa puistoista oli viety penkit pois. Vanhukset kaipasivat niitä, koska niillä oli mukava huilata kävelylenkeillä.

Kaupungin puisto-osastolta vastattiin, että penkit päätettiin poistaa, koska niihin kohdistui niin paljon ilkivaltaa. Asialla eivät todennäköisesti olleet penkkejä kepeillään hakanneet vanhukset vaan pieni huligaaniporukka.

Maanteiden levähdysalueita on karsittu ja pienennetty samasta syystä. Niiden kunnossapidosta vastanneet tahot kyllästyivät roskakasoihin ja romuihin, joita muutamat tolvanat rahtasivat kiinteistöiltään levähdysalueille kuin kaatopaikoille.

Naturistirantakin sai mennä

Kyse on joukkorangaistuksesta. Jos kymmenelle tenavalle annetaan tikkunekut ja yksi alkaa tökkiä omalla nekullaan kissaa tai tahmata sohvaa, otetaanpa tikkarit pois kaikilta, myös yhdeksältä kiltisti käyttäytyvältä lapselta. Ongelma on ratkeavinaan sillä tavalla.

Varatuomari Sampsa Kataja kirjoitti Satakunnan Kansan tiistaikolumnissaan Yyterin nakurannasta. Hänen mielestään se oli syytä lopettaa. Myös siinä ratkaisussa on kuitenkin samoja piirteitä. Yli 30 vuotta käytössä ollut naturistiranta suljettiin muutamien poikkeusyksilöiden eli vähemmistön vähemmistön sopimattoman käytöksen vuoksi. Muut naturistit käyttäytyivät sopivasti.

Mutta Codesaniin palatakseni, mahtaako codea olla saatavilla esimerkiksi joltakin Porin kävelykadun kulmalta? Jos on, paljonko pimeä pullo kenties maksaa? Haluan eroon tästä yskästä.

Codesan oli oikein käytettynä tehokas yskänlääke silloin kun lääkärit vielä määräsivät sitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut