Missä viipyy Luukkose kirja Aino-Maija Luukkosesta?

21.6. 3:00

On sääli, että rouva Jenni Haukio aikoo pitäytyä tulevassa kirjassaan rooliinsa presidentin puolisona. Kuulostaa virkamiesmäiseltä rutiinisuoritukselta.

Rosoista ja mehukasta tarinaa olisi ollut tarjolla ajasta ennen vuotta 2012, jolloin hänestä tuli Mäntyniemen emäntä. Miten rakkaus oikein alkoikaan, mitä todella tapahtui, ja miten mediaa siinä sivussa harhautettiin?

Presidenttipuoliso Sauli Niinistö on kyllä jo ehtinyt kertoa pienen maistiaisen suhteen alkuajoista Tuomo Yli-Huttulan kirjoittamassa Presidentti ja porvarivalta -kirjassa, mutta Jenni Haukion versio vielä puuttuu. Pelkästään vuosi 2007 oli hänelle vaiheikasta aikaa: oli se kokoomusristeily ja muuta mukavaa, oli hänen autonsa niellyt Porin kaatosadetulva ja oli muutto isolle kirkolle Helsinkiin.

Ehkä sitten seuraavassa kirjassa, vaikka onhan jo tämä ensimmäinenkin Haukio-teos lajissaan ainutlaatuisen mielenkiintoinen, aika lailla ja koko laillakin.

Vielä en ole havainnut elämäkertojen ja muistelmien vyöryssä Pori-brändiä entisestään kiillottavaa bestselleriä, jonka kirjoittaja on porisuhdeneuvoja Luukkone ja jonka kohde on eläköityvä kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen. Karvaisesta äijä-Porista tuli Luukkosen valtakaudella naisten kaupunki.

Miten niin pääsi käymään?

Jos teos ei ole vielä tekeillä, heti tuumasta toimeen. Nyt pitäisi aloittaa, jotta se voitaisiin julkistaa ensi vuoden Suomi-Areenassa, jos joku vielä silloin muistaa, mikä on porisuhdeneuvoja ja kuka Aino-Maija Luukkonen.

Jos molemmat ovat tuolloin jo mennyttä kalua, eikä kirjaa tule, kannattaa paukut pistää areenakeskusteluihin Satakunnan hyvinvointialueen alkutaipaleesta.

Siitä tulee vielä paljon sanomista. Uudistus on ehtinyt olla jo kuukausitolkulla otsikkokamaa, vaikka mitään oikeasti tärkeää ei ole pienen ihmisen hyväksi tehty. Puolueet ovat kiistelleet sullemulle-vallasta, johtajille on leivottu isot palkat ja luottamushenkilöille kunnon kokouspalkkiot, vaikka rahaa ei ole.

Porissa on perustettu jopa yhdyspintatoimikunta. Ilman sellaista elintä ei näköjään voi kaupungin ja hyvinvointialueen yhteistyötä harjoittaa.

Noista aineksista saisi jo ensimmäisen oikean rytmihäiriön kohtauksen kaikkien aikojen katastrofielokuvaan.

Onneksi Pori voi keskittyä Satakunnan hyvinvointialueen perustamisen jälkeen elin-, veto- ja pitovoimansa vahvistamiseen.

Toivotaan, että joku laajasta valtakunnan huipulla vaikuttavasta Satakunta-eliitistä päättää tehdä varhilat ja palata näille lakeuksille.

Olisiko työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Raimo Luoma käytettävissä uudeksi kaupunginjohtajaksi, jos kaupunki ei taaskaan selviä ilman demarijohtajaa?

Porissa tarvittaisiin joka tapauksessa pomoa, joka teroittaisi myös teknisen sektorin. Nyt energiaa käytetään turhan paljon siihen, ettei tarvitsisi tehdä mitään.

Kirjoittaja on eläkkeellä oleva toimittaja, joka lähtee nyt vihtametsään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut