Kuuletko Jumala, kun huudan?

22.5. 10:00

”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” Tätä profeetta Jeremian (29:11) lupauksen sanaa on viime aikoina luettu useissa rukoushetkissä rauhan puolesta.

Toisaalta kyselemme samaan aikaan, miksi rauhan Jumala sallii sodan kauhujen levitä maailmassamme. Missä Hän on kun viattomat lapset joutuvat pelkäämään henkensä edestä ja pakenemaan kodeistaan vieraisiin maihin? Miksi Hän pysyy vaiti kun rukoilemme rauhaa?

Tänään, Rukoussunnuntaina, muistutamme itseämme siitä, että rukous on kristityn väkevin ase, joka muuttaa maailmaa ja siirtää vuoria.

Rukous on sydämen puhetta Jumalan kanssa. Mutta eikö Jumala kuule, kuinka huudamme hänen puoleensa? Onko Hän kuuro itkullemme: Anna sotien jo päättyä. Suo, että aseet vihdoin vaikenisivat. Herra, anna meille rauha.

Emme tiedä, miksi Jumala sallii sodan. Kärsimyksen ongelma jää lopulta salaisuudeksi.

Kipu ja kärsimys kuuluvat kuitenkin ihmisen osaan. Usein ne ovat synnin seurausta, kun ihminen on kääntänyt selkänsä Jumalalle ja aiheuttaa itse kärsimystä sekä kylvää tuhoa ympärilleen. Mutta säilyttääksemme inhimillisyytemme meidän tulee jatkaa rukousta sekä toimia lakkaamatta rauhan ja hyvyyden puolesta.

Vuorisaarnassaan Jeesus julisti rauhantekijät autuaiksi ja lähettäessään seuraajansa maailmaan, lupasi olla heidän kanssaan kaikki päivät maailman loppuun asti.

Jumala ei poista kärsimystä maailmasta, sen lievittäminen on annettu meidän tehtäväksemme, mutta Hän on kanssamme kärsimystenkin keskellä ja itkee yhdessä itkevien kanssa. ”Silloin te huudatte minua avuksenne, te käännytte rukoillen minun puoleeni, ja minä kuulen teitä.” (Jer. 29:12)

Pax et bonum!

Kirjoittaja on Rauman seurakunnan kappalainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut