Yritin löytää mahdollisen halvan sähkösopimuksen ja törmäsin hämmentäviin hintaeroihin – helpolla kikalla säästin lähes 200 euroa

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa. Hinnat firmojen välillä ovat suuria, mutta myös sama yhtiö voi tarjota merkittävästi erilaisia hintoja eri palveluissa samaan aikaan.

20.5. 21:05

Määräaikainen sähkösopimuksemme loppuu toukokuussa, ja päätimme ensimmäistä kertaa kilpailuttaa sopimuksemme.

Kotimme lämpenee maalämmöllä ja kulutuksemme on sen verran pientä, ettemme ole aiemmin kilpailuttamiseen ryhtyneet. Muutama euro sinne tänne, olen laiskana miehenä ajatellut.

Nyt tilanne on toinen. Uutisista on joutunut lukemaan, kuinka hinnat pomppasivat yllättäviin korkeuksiin jo viime vuoden lopulla, eikä sota Ukrainassa ole varsinaisesti helpottanut tilannetta.

Tällä hetkellä maksamme muutaman kympin sähkölaskua kuukaudessa. Uudet määräaikaiset sopimukset ovat sellaisissa hinnoissa, että laskun loppusumma voisi pahimmillaan kolminkertaistua. Pörssisähköön emme halunneet lähteä sen ennalta-arvaamattomuuden vuoksi.

Siispä selasin verkkoa, soittelin puheluita ja hämmennyin hintaeroista.

NOPEASTI kävi ilmi, että kilowattituntien hintaerot ovat useita senttejä sähköyhtiöiden välillä. Silti oudointa on se, että sama yhtiö tarjoaa merkittävästi erilaisia hintoja samaan aikaan.

Googlettelun jälkeen esiin nousi muutama firma, joilla kilowattihinnat olivat sentin tai pari muita alempana.

Soitin ja kysyin, saako osoitteeseemme sopimuksen verkon tarjoushinnalla. Yllätyksekseni myyjä tarjosi vielä sentin halvemman hinnan kuin verkossa.

En lyönyt vielä tarjousta lukkoon. Sen sijaan soitin nykyiseen yhtiööni ja kokeilin, saako heiltä paremman tarjouksen, kun kertoo siirtyvänsä kilpailijan asiakkaaksi.

Ei saanut. Oma yhtiö tarjosi hämmentävän kallista hintaa. Tämä on erikoista, sillä esimerkiksi puhelinyhtiöillä on toisenlainen strategia. Tarjoushintaa lasketaan reippaastikin, jos asiakas uhkaa siirtyä kilpailijalle.

UUDEN YHTIÖN tarjoama hinta oli sen verran korkea, että asia jäi vaivaamaan.

Vasta tässä kohtaa tajusin katsoa netin kilpailuttamissivustoja. Hämmennyin todella, koska siellä firmat tarjosivat jälleen kerran eri hintoja.

Löysin muutamassa minuutissa selvästi aiempaa halvemman tarjouksen. Lisäksi perusmaksu oli vain 1,80 euroa ja sähkö on tuotettu täysin fossiilivapaasti. Sama firma mainosti samaan aikaan verkkosivuillaan jopa 3 senttiä korkeammalla hinnalla ja muutaman euron korkeammalla perusmaksulla.

Peruin aiemman sopimuksen ja tartuin tarjoukseen.

Jälkikäteen tein laskelmia. Kilpailuttamalla sopimuksen säästimme noin 200 euroa vuodessa sähkölaskuissa, siitäkin huolimatta, että kulutuksemme on verrattain pientä.

Jos asuisimme sähkölämmitteisessä omakotitalossa, puhuttaisiin jo nelinumeroisista luvuista.

Kirjoittaja on uutispäällikkö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut