Kevät vaikuttaa meihin yllättävin tavoin – tunnistatko itsesi näistä kolmesta asiasta?

28.4. 3:00

Jos et ole vielä huomannut, nyt on kevät. Tunnistat vuodenajan ainakin seuraavista kolmesta asiasta.

1. Kohtaat ihmisiä, joita et ole nähnyt talvella

Kun aurinko alkaa paistaa ja lämpötila kohoaa, suomalaiset suuntaavat kasvien tapaan valoa kohti eli ulos asunnoistaan. Pihoilla ja parvekkeilla alkaa kuopsuttaminen ja istuttaminen, ja samalla tulee tervehdittyä naapureitakin. Kännyköitä talven räplänneet lapset intoutuvat leikkimään ulkona. Aurinko saa hymyilemään ja kielenkannat löystymään.

En ole vaihtanut montaakaan sanaa naapurin Jarmon (nimi ei muutettu) kanssa talven mittaan, koska olemme molemmat pyrkineet mahdollisimman nopeasti paikasta a paikkaan b eli autokatokselta sisään lämpimään. Nyt vaihdamme tuoreimmat kuulumiset jätskiauton jonossa.

Terassit täyttyvät. Kalenterit täyttyvät. Lapsuudenystävä Sanni (nimi ei muutettu) ottaa yhteyttä ja alkaa sopia tapaamista.

Tänä vuonna koronarajoitusten väistyminen antaa kevätsosiaalisuudelle erityisen railakasta virettä. On tarve mennä, nähdä ja kokea.

2. Tarmon ja touhun määrä tuplaantuu

Kun valon määrä lisääntyy, kasvaa myös tarve siivota. Kirkas auringonpaiste paljastaa villakoirat ja turhat roinat, toisin kuin talven armollinen hämärä. Ulkonakin riittää puuhaa.

Hus pois turha tavara, ja ikkunat äkkiä puhtaaksi. Pitäisikö terassi uusia, omenapuu kaataa?

Siivoamiseen ja kaikkeen muuhunkin tekemiseen on onneksi enemmän puhtia, kun on valoa. Tunnustan olevani aurinkoenergialla käyvä Duracell-pupu.

Töistä kotiin saapuessa ei olekaan masentavan pimeää, vaan ihanan valoisaa. Tuntuu siltä, että illat ovat pitkiä ja aikaiseksi saa vaikka mitä. Aamulla herääminenkin on helpompaa.

3. Kesän odotus kasvaa

Kevät on odotuksen aikaa, iloista laskettelua kohti kesää. Aletaan suunnitella lomia, lasten kesäleirejä, kesälomareissuja. Luonnon vihreys, helteet, kaikki kesän kauneus on vielä edessä ja mahdollista.

Nautitaan keväästä yhdessä ja erikseen!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut