Kokemäen kaupungin omistuksessa on liikaa rakennuksia - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Kokemäen kaupungin omistuksessa on liikaa rakennuksia, mutta niiden myyminen ei ole kovin helppoa hommaa

Myyntikohteiden lista lyhenee, mutta ei sillä tavalla kuin oli tarkoitus.

12.12.2021 16:25

Kokemäen kaupunki on jo vuosien ajan kertonut haluavansa eroon ylimääräisistä kiinteistöistään.

Jo vuoden 2015 talouden tasapainotusohjelmassa luetteloitiin ne kohteet, joista kaupungin oli tarkoitus luopua.

Vielä viime vuoden kesälläkin konsernijaosto ja kaupunginhallitus olivat yhtä mieltä siitä, että myyntiin pannaan seitsemän kiinteistöä: Teljän talo ja sen piharakennus, entinen kierrätyskeskus, Peipohjan päiväkoti, Risten koulurakennukset, katsastusasema ja Elersin talo.

Vuoden aikana suunnitelmat ovat kuitenkin muuttuneet ja myytävien kohteiden lista lyhentynyt. Kiinteistöistä vain yksi on toistaiseksi myyty ja kaksi on myynnissä.

Nyt näyttää siltä, että ainakin Risten koulu ja Peipohjan päiväkoti voidaan vetää myyntilistalta yli.

Risten koulu saattaa jopa palata koulukäyttöön, jos Koskenkylän lastensuojelulaitos muuttaa entisen Ratamo-kodin tiloihin melkein koulun naapuriin. Lastensuojelulaitos haluaa siirtää opetuksensa Risten kouluun, kunhan se saa lupa-asiansa kuntoon.

Myös Peipohjan päiväkoti jää kaupungin omistukseen ainakin toistaiseksi, sillä päiväkodista tarjotaan yhdistyksille kokoontumistiloja. Talousarviossa tilojen remonttiin on varattu 25 000 euroa.

Vielä toistaiseksi yhdistykset voivat käyttää Teljän taloa, jonka lämmitystä päätettiin jatkaa kevääseen saakka. Myös Teljän talon piharakennus on edelleen kaupungin käytössä, vaikka sekin on myyntilistalla. Kunhan työllisyyspalvelulle saadaan järjestettyä tilat toisaalta, rakennus voidaan panna myyntiin.

Yksi kiinnostavimmista kohteista kaupungin kiinteistöruletissa on Pitkäjärven maja.

Myyntiaikeiden sijasta kaupunki aikoo panna sekä majan että sen saunarakennuksen kuntoon lähivuosina. Taloussuunnitelmassa majan peruskorjaus on ajoitettu vuosiksi 2023 ja 2024. Remontin arvioidaan maksavan 330 000 euroa.

Mitä kaupunki peruskorjauksen jälkeen majan kanssa tekee, se on vielä auki. Aika ajoin on puhuttu siitä, että maja vuokrattaisiin eteenpäin, mutta kuitenkin niin, että se säilyisi tavalla tai toisella myös kokemäkeläisten yhteiskäytössä. Kuntalaisten kannalta se olisi epäilemättä paras ratkaisu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut