Tee tietä Kristukselle - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Tee tietä Kristukselle

28.11.2021 9:14

Tänään on taas se sunnuntai, jolloin saa laulaa täysin palkein Hoosiannaa.

Uusi kirkkovuosi alkaa. Ensimmäisen adventin tutussa evankeliumissa Jeesus ratsastaa aasilla Jerusalemiin. Vaatteita ja puiden oksia levitetään tielle, Hoosianna-huudot – Herra, auta ja pelasta - kaikuvat korvissa. Päivän Psalmin sanoin: Kirkkauden kuningas tulee! Kuka on kirkkauden Kuningas? Hän on Herra, väkevä ja voimallinen (Ps. 24:8).

Adventin sanoma johdattaa raivaamaan tietä Kristukselle sekä valmistautumaan hänen syntymäjuhlaansa. Vanhan kirkollisen perinteen mukaisesti ensimmäisestä adventista alkaa pieni paasto, erotuksena pääsiäisen suurelle paastolle. Adventin aika tarjoaa siten myös mahdollisuuden hiljentää elämää kiireisen joulunalusajan keskellä.

Paastonajan katkaisevat neljä adventtisunnuntaita, joiden aiheet kutsuvat pohtimaan Kristuksen tulemista eri merkityksissä. Sanassa ja sakramenteissa Kristus tulee seurakunnan keskelle ja ihmisten sydämiin. Ensimmäisenä adventtina Jumala tulee ihmiseksi nöyränä, aasilla ratsastavana Kuninkaana.

Toisena adventtina Kristus tulee kaikkeuden Herrana aikojen lopulla. Kolmantena adventtina Hän tulee profeettojen lupausten täyttäjänä kansansa keskelle. Neljäntenä adventtina katselemme Jumalan ihmiseksi syntymisen ihmettä äiti Marian näkökulmasta. Joulu on jo lähellä.

Adventin aika kutsuu valmistamaan tietä joulun Herralle.

Tänä adventtina kysyn, miten raivaan elämässäni tilaa Hänelle, pienelle lapselle, joka syntyy puhtaana ja viattomana jouluevankeliumin seimessä? Mistä luopuisin? Mitä Hänelle antaisin? Vastaukseksi saan: Tule, sillä kaikki on jo valmiina. Pöytä on katettu.

”Tee tietä Kristukselle

keskelle kansojen,

kun kaipaa ihmiskunta

jo päivää autuuden.

Siis soikoon riemuisasti

maailman ääriin asti:

Siunattu olkoon hän,

ken meille tuo elämän.”

VK 5:3

Siunattua adventin aikaa sinulle!

Riitta Granroth

Kappalainen, Rauman seurakunta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut