Hattu päästä Huuhkajille - Kolumnit - Satakunnan Kansa

Hattu päästä Huuhkajille ja ennen kaikkea ennakkoluulottomille debytanteille – maailmanmestarin voittaminen jää historiaan

Huuhkajien voitto Ranskasta jää isoin kirjaimin historiankirjoihin. Suomi ei ole koskaan aiemmin voittanut hallitsevaa maailmanmestaria, kirjoittaa urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Joni Kauko (keskellä) oli Suomen taistelun ruumiillistuma.

12.11.2020 9:34

Oliko niin, ettei ihme-sanaa saa enää käyttää Huuhkajien tuloksista? Suomen nykyinen A-maajoukkue ei tee enää ihmeitä, vaan ottaa upeita voittoja. 2–0-voitto maailmanmestarimaa Ranskasta Pariisissa oli joka tapauksessa sensaatiomainen tulos, jonka hämmästyttävyyttä lisäsi se, että Suomi aloitti ottelun niin sanotulla kakkosmiehistöllään.

Tämä voitto jää isoin kirjaimin historiankirjoihin. Suomi ei ole koskaan aiemmin voittanut hallitsevaa maailmanmestaria.

Pelkona oli, että Ranskaa vastaan Suomelle kävisi yhtä kalpaten kuin Puolaa vastaan viime kuussa, kun Suomi aloitti kakkosmiehistöllä. Tällä kertaa Suomen kakkosmiehistö pelasi kuitenkin huomattavasti tiiviimmin, eikä antanut tiloja samalla tavalla kuin Puolaa vastaan.

Sen lisäksi Suomella oli kaksi jokerikorttia. Jos tämä harjoitusottelu jotain kertoi pelaajista, niin ainakin sen, että 21-vuotiaat Marcus Forss ja Onni Valakari kuuluvat A-maajoukkueeseen. Kumpikin pelasi erinomaisen ottelun. Päävalmentajan mukaan nuoret esiintyivät kypsästi. Taas lisää positiivisia ongelmia päävalmentaja Markku Kanervalle.

Sen täytyy olla poikkeuksellisen harvinaista, että kaksi A-maajoukkueen debytanttia tekee samassa ottelussa myös debyyttimaalinsa.

– Ensimmäisen kerran voitimme tänä vuonna Bulgarian, Irlannin ja Ranskan. Tämä joukkue on tottunut tekemään historiaa, Kanerva sanoi Viaplaylla. Juuri siksi ei tarvitse puhua enää ihmeistä, kun hienot tulokset seuraavat toisiaan.

Harjoitusottelun jälkeen seuraavat tosikoitokset Bulgariassa ja Walesissa, joissa Suomi voi varmistaa Kansojen liigan lohkovoiton ja tehdä jälleen uudenlaista historiaa nousemalla Kansojen liigan A-liigaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut